VIDEO Americký profesionálny boxer Smith obhájil titul WBC v poloťažkej váhe

NETKY.SK • 18 December 2016, 09:53 • 2 min
VIDEO Americký profesionálny boxer Smith obhájil titul WBC v poloťažkej váhe

INGLEWOOD - Americký profesionálny boxer Joe Smith ml. zdolal v sobotňajšom súboji v kalifornskom Inglewood technickým KO krajana Bernarda Hopkinsa a obhájil tak titul majstra sveta v poloťažkej hmotnostnej kategórii organizácie WBC.

slovakia

left justify in out

Smith v ôsmom kole poslal kombináciou úderov súpera do povrazov a následne aj k zemi. Ten sa nedokázal po 20 sekundách vrátiť do zápasu a rozhodca tak duel ukončil. Hopkins si pri náraze udrel hlavu a vyvrtol pravý členok. Práve tieto zranenia boli podľa WBC oficiálne dôvody na TKO, i keď Hopkins si trúfal v boji pokračovať.

 

Päťdesiatjedenročný Hopkins sa toutou prehrou rozlúčil s 28-ročnou boxerskou kariérou, ktorú ukončil s bilanciou 56 víťazstiev, osem prehier a dve remízy. Smith v profiringu prehral z 23 súbojov iba raz, na konte má 19 výhier KO spôsobom. "Vedel som, že Hopkins je skutočný šampión. Ak by sa nebol zranil, bol by pokračoval v boji. Ja som sem však prišiel, aby som odviedol svoju prácu. Toto bola aj moja párty, nie iba jeho," citovala agentúra AP Smitha.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies