VIDEO: Americká turistka poškodila slávnu pamiatku. Dostala pokutu 25-tisíc eur

NETKY.SK • 9 Jún 2022, 07:29 • 2 min
VIDEO: Americká turistka poškodila slávnu pamiatku. Dostala pokutu 25-tisíc eur

RÍM - Incident, ktorý sa stal minulý týždeň v piatok v skorých ranných hodinách, nafilmoval náhodný okoloidúci.

slovakia

left justify in out

Žena zhodila svoju elektrickú kolobežku zo slávnych Španielskych schodov v Ríme a spôsobila škodu za 25 000 eur.  Polícia neskôr 28-ročnú páchateľku dostihla a pokutovala ju. Peňažný trest dostal aj jej spoločník, ktorý svoju elektrokolobežku po mramorových schodoch z 18. storočia iba tlačil, informoval v stredu denník The Guardian.

 

 

Ako vidno na videozázname, išlo o Američanov tmavej pleti. Dvojica zároveň dostala zákaz návratu k tejto historickej pamiatke, ktorá je súčasťou Svetového dedičstva UNESCO a v roku 2015 prešla obnovou za 1,5 milióna eur.

 

Incident sa stal iba dva týždne po tom, ako návštevník zo Saudskej Arábie zišiel svojím osobným automobilom úsekom Španielskych schodov. V roku 2018 úrady talianskeho hlavného mesta zakázali ľuďom sedieť na tejto pamiatke.

 

V apríli dostali dvaja holandskí turisti pokutu 1 000 eur za to, že vstúpili do Fontány di Trevi.

 

img

 

Niekoľko dní predtým obvinili 39-ročného Argentínčana z porušenia prísnych pravidiel bezletovej zóny po tom, ako so svojím dronom narazil do strechy významnej pamiatky v centre Ríma. Muž manévroval s dronom nad námestím Piazza Venezia, keď nad zariadením stratil kontrolu a dron sa zrútil na strechu Palazzo Venezia – budovy z 15. storočia, z ktorej balkóna viackrát rečnil i fašistický diktátor Benito Mussolini.

 

Podobné incidenty sa netýkajú iba Ríma. Pred týždňom narazili dvaja mexickí turisti so svojím dronom do Šikmej veže v PiseBenátky sú tiež obľúbeným cieľom nespôsobných návštevníkov. Medzi pokutovanými bol vlani Francúz, ktorý sa na svojom paddleboarde plavil po Canal Grande, a dve Nemky, ktoré sa v bikinách opaľovali pri kostole San Stae.

 

Prečítajte si tiež: Policajné vozidlá budú mať nový dizajn. Rozhodnite ako budú vyzerať!



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies