VIDEO Americká polícia to prehnala, nevinnú Austrálčanku zastrelili pravdepodobne omylom

NETKY.SK • 17 Júl 2017, 11:58 • 2 min
VIDEO Americká polícia to prehnala, nevinnú Austrálčanku zastrelili pravdepodobne omylom

WASHINGTON - V americkom Minneapolise sa začalo oficiálne vyšetrovanie smrteľného postrelenia Austrálčanky políciou, informovala dnes starostka mesta Betsy Hodgesová.

slovakia

left justify in out

Justine Damondová prišla o život za nejasných okolností v sobotu večer, keď zavolala políciu po tom, ako počula v blízkosti svojho domu nejaký hluk. Starostka na nedeľňajšej tlačovej konferencii uviedla, že chce vedieť, prečo z tohto incidentu neexistuje žiadny videozáznam z kamery pripevnenej na tele.

 

img

 

"Kladiem si také isté otázky ako iní ľudia - prečo z toho nemáme videozáznam, a dúfam, že odpovede dostanem v nadchádzajúcich dňoch," povedala a dodala, že je incidentom hlboko zasiahnutá.

 

Štyridsaťročná Damondová, ktorá v USA žila minulé tri roky, bola vyštudovaná veterinárka a pracovala pre miestnu komunitu ako učiteľka meditácie, informovali americké médiá.

 

Austrálska vláda dnes potvrdila agentúre DPA, že rodine Austrálčanky poskytuje konzulárnu pomoc. Jej nevlastný syn sa vyjadril, že jeho matku zastrelili z dôvodov, ktoré on nepozná. "Moja mama je mŕva. Polícia ju zastrelila pre dôvody, ktoré nepoznám. Som zničený po všetkom tom násilí," uviedol 22-ročný Zach Damond na sociálnej sieti Facebook.

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies