VIDEO ako zo surealizmu! Mužovi zašili ruku do brucha, aby ju zachránili pred amputáciou

NETKY.SK • 23 Máj 2017, 20:14 • 2 min
VIDEO ako zo surealizmu! Mužovi zašili ruku do brucha, aby ju zachránili pred amputáciou

SAO LUDGERO - Muž, ktorému lekári ruku vložili do brucha, je teraz pripravený podstúpiť priekopnícku operáciu, aby obnovil plné využitie svojich prstov.

slovakia

left justify in out

Bývalý strojník Carlos Mariotti (43) pôvodom z južnej Brazílie utrpel v marci 2016 hrôzostrašný pracovný úraz. Ruka mu vošla medzi dva lisovacie kotúče na výrobu plastového riadu, ktoré mu strhali kožu, pomliaždili tkanivá a dolámali kosti. Ako sám povedal, „tá bolesť bola nezabudnuteľná.“

 

Vyzeralo to na amputáciu, no pohotoví chirurgovia vymysleli spôsob, ako dať ruke šancu na záchranu. Končatinu mu vložili do mäkkého tkaniva v bruchu, kde zostala 42 dní. Vyzeralo to podobne akoby ju mal vo vrecku. Kreatívny nápad mal doktor Boris Brandao z nemocnice v susednom meste Orleans.

 

"Bol to naozaj zvláštny pocit, pretože som cítil, ako sa prsty v mojom tele hýbu," povedal Carlos. "Lekári mi povedali, aby som dal veľký pozor a ruku za žiadnych okolností nevytiahol a nepotrhal stehy. Okrem toho som musel prstami pravidelne hýbať,“ zdôveril sa Carlos.  

 

 

Statočný chlapík sa chystá na ďalšie operácie, ktoré by jeho ruku mali vrátiť do približne pôvodného stavu. Jeho je v súčasnosti už vonku a pripomína boxerskú rukavicu.

 

Počas prvej operácie chcú chirurgovia prsty rozdeliť a tej ďalšej sa pokúsia o plastické úpravy. Informáciu priniesol The Mirror. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies