VIDEO Ako z rozprávky: Rybár našiel najväčšiu perlu na svete, stal sa z neho milionár

NETKY.SK • 23 August 2016, 16:00 • 2 min
VIDEO Ako z rozprávky: Rybár našiel najväčšiu perlu na svete, stal sa z neho milionár

PUERTO PRINCESCA – Filipínsky rybár našiel v mori pri ostrove Palawan gigantickú perlu a keďže netušil o jej vzácnosti, 10 rokov ju skladoval doma, ako talizman.

slovakia

left justify in out

Perla váži 34 kg a je až päťkrát väčšia ako jej predchádzajúca rekordérka, ktorá vážila 6,4 kg a jej hodnotu vyčíslili na 35 miliónov dolárov. Nová obryňa má cenu až 100 miliónov dolárov.

 

 

Bohvie, koľko by ju mal rybár ešte doma, keby ho nepostihlo zdanlivé nešťastie. Nemenovanému mužovi vyhorel dom a bol nútený sa presťahovať. Obrovskú perlu odniesol na miestny úrad cestovného ruchu v Puerto Princesca. Tam potvrdili skutočnosť, že ide o perlu.

 

Starosta cestovného ruchu Aileen Cynthia Amurao britským médiám prezradil príbeh jej nájdenia. Rybárovi sa jedného dňa na dne mora po búrke zasekla kotva a tak musel ísť príčinu rozlúštiť. Keď sa ponoril, zistil, že jeho loď drží obrovský drahokam. Skoro ako príbeh z rozprávky.

 

Perlu teraz čaká certifikácia a zápis do Guinessovej knihy rekordov, potom poputuje do múzea. Miestni obyvatelia veria, že im tento unikát prinesie viac turistov.

 

Predchádzajúca rekordérka: 

img



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies