VIDEO Ako v postapokalyptickom filme. Poštár roznášal zásielky v spálenom meste

NETKY.SK • 19 Október 2017, 16:18 • 2 min
VIDEO Ako v postapokalyptickom filme. Poštár roznášal zásielky v spálenom meste

Výjav zachytil kameraman Douglas Thron svojím dronom, keď natáčal skazu, ktorú spôsobili požiare v Kalifornii.

slovakia

left justify in out

Spáleniskom prechádzalo poštovné auto a poštár svedomito vhadzoval dopisy do schránok, ktoré nezhoreli, informuje portál Novinky.cz.

 

Presne v duchu nápisu, ktorý je na hlavnej budove americkej pošty v New Yorku. "Ani sneh, ani dážď, ani temnota noci, keď slnko nesvieti, nezabráni poslom našim splniť svoju povinnosť," je neoficiálne motto amerických poštárov a zároveň je to preklad Herodotovho popisu antického systému perzských jazdných kuriérov.

 

Keď Thorn poštára zbadal, bol vo vytržení. "Ako by som videl niečo, čo ten poštár vôbec neregistroval," povedal portálu denníka San Francisco Chronicle.

 

Muž za volantom systematicky obchádzal spálené domy a najmenej pri šiestich z nich sa zastavil a vhodil do nich dopisy. Nešlo však o lacnú reklamu alebo nepružnosť pošty.

 

"Niekoľko zákazníkov nás požiadalo, aby sme im poštu doručili na pôvodné miesto, kde je pre nich jednoduchšie si ju vyzdvihnúť," povedala manažérka pobočky Noemi Lunaová. "Myslím, že video je najlepším dôkazom dlhhodobého vzťahu medzi zákazníkmi a našimi doručovateľmi, založenom na dôvere," dodala s tým, že ľudia sa tam plánujú ešte vrátiť a pozbierať niektoré veci.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona