VIDEO Ako to bolo s Trumpovým výrokom o migrantoch – zvieratách? Tu je vysvetlenie

NETKY.SK • 19 Máj 2018, 19:16 • 2 min
VIDEO Ako to bolo s Trumpovým výrokom o migrantoch – zvieratách? Tu je vysvetlenie

WASHINGTON - Niektoré zahraničné i domáce médiá vytrhli z kontextu Trumpovu stredajšiu reč k republikánom, pri ktorej zazneli nasledujúce slová.

slovakia

left justify in out

„Máme ľudí, ktorí prichádzajú do tejto krajiny, alebo sa o to snažia a my väčšinu z nich zastavíme. Deportujeme ľudí z tejto krajiny a neverili by ste, ako zlí sú títo ľudia. Nie sú to ľudia, ale zvieratá. A my ich deportujeme v takej miere ako nikdy predtým.“

 

 

 

 

Liberálnym médiám to nedalo a Trumpov výrok si vysvetlili tak, že Trump označil všetkých migrantov za zvieratá. Je pravdou, že Trump mohol byť kvôli týmto ľuďom špecifickejší, ale je jasné, že hovoril o zločincoch, členoch gangu. Ťažko by o rodinke z Mexika hovoril ako o zlých ľuďoch. Takéto spojenie môže napadnúť len ľavičiara, píše server stredoevropan.cz.

 

Tlačová hovorkyňa Sarah Sanders potom samozrejme čelila na tlačovke otázkam na túto tému. Pýtajúci sa novinár nebol taký hlúpy, ako niektorí jeho kolegovia a spýtal sa, čo Trump myslel tým, že "niektorí" imigranti sú ako zvieratá. Sarah mu vysvetlila, že Trump mal samozrejme na mysli salvadorský gang MS 13, ktorý je doslova skazou amerických miest.

 

 

 

 

A povedala, že podľa nej sa Trump ešte vyjadroval celkom mierne. Vysvetlila, že MS-13 je mimoriadne brutálny gang, ktorý má na svedomí odporné vraždy a slovo zviera „nedostatočne“ popisuje, čo sú títo ľudia zač. Trump bude podľa naďalej pokračovať v tom, aby týchto ľudí zastavil.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona