VIDEO Aké skutočné ohrozenie pre svet predstavuje Severná Kórea?

NETKY.SK • 28 Október 2017, 09:00 • 2 min
VIDEO Aké skutočné ohrozenie pre svet predstavuje Severná Kórea?

BRATISLAVA – Celý svet sa obáva vyhrotenia konfliktu medzi Spojenými štátmi a Severnou Kóreou, ktorá napriek novým a rozšíreným sankciám aj naďalej pokračuje vo svojom jadrovom programe.

slovakia

left justify in out

Pravidelné raketové skúšky vykonané KĽDR neznervózňujú len americký ostrov Guam či Japonsko, ale aj celý svet. Kim Čong-un, ktorý ostro vystupuje voči politike USA na kórejskom polostrove, je v mnohých očiach videný ako nepredvídateľná osoba, ktorá je schopná všetkého.

 

Aj napriek sankciám uvaleným na krajinu, ktoré mnohí vnímajú ako neúčinné, severokórejský režim pokračuje vo svojom jadrovom programe. Úspešné raketové skúšky, ktoré sú v poslednom čase značne intenzívne, hovoria o tom, že severokórejský balistický systém by sa nemal podhodnocovať.

 

Odborníka na zahraničnú politiku Františeka Šebeja sme sa opýtali, ako vníma eskalujúce sa napätie medzi Severnou Kóreou a USA, akú skutočnú hrozbu predstavuje severokórejský režim pod vedením Kim Čong-una a akú úlohu v tejto kríze zohráva Čína. Viac sa dozviete vo videu:

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies