VIDEO Aké je to stravovať sa v beztiažovom stave? Video s astronautmi dokazuje, že až také ľahké to nie je

NETKY.SK • 6 Január 2018, 18:00 • 2 min
VIDEO Aké je to stravovať sa v beztiažovom stave? Video s astronautmi dokazuje, že až také ľahké to nie je

Možno ste i vy niekedy uvažovali nad tým, aké je jesť v beztiažovom stave. Nie je to až taká zábava. A to netvrdíme my, video to samo dokazuje.

slovakia

left justify in out

Gravitácia Zeme má na naše telo obrovský vplyv. Astronauti vo vesmíre zažívajú rôzne zmeny, ktoré nie sú vôbec príjemné.

 

Každým nárazom sústa mimo úst sa od neho vzdialite. A čím väčší je náraz, tým ďalej sa od seba odrazíte. Nuž, keď si to predstavíme, zdá sa byť nemožné vôbec niečo zjesť. 

 

VIDEO Posádka na ISS si urobila prvú pizza párty vo vesmíre

 

Hodnota Medzinárodnej vesmírnej stanice je viac ako 160 miliárd amerických dolárov. Vďaka neustálym inováciám len a len rastie. Takže sa dá povedať, že astronauti jedia snáď v “najdrahšej reštaurácii”. 

 

Kozmonauti musia zjesť i zubnú pastu, keďže sa nachádzajú v beztiažovom stave, vypľuť ju nemôžu a neostáva im nič iné, ako po skončení ústnej hygieny pastu prehĺtnuť.

 

Astronauti napríklad tiež nepociťujú smäd, čo je ale stav dočasný. Keďže nie sú v gravitačnom poli, tekutiny v tele sú rovnomerne rozložené a nemajú pocit, že musia ísť na záchod. Ak túto potrebu prvýkrát vykonajú, zmení sa to. 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies