VIDEO Aké boli novoročné oslavy v USA? Mariah Carey počas vystúpenia v mrazoch prosila o teplý čaj

NETKY.SK • 2 Január 2018, 17:30 • 2 min
VIDEO Aké boli novoročné oslavy v USA? Mariah Carey počas vystúpenia v mrazoch prosila o teplý čaj

NEW YORK - Skoro milión ľudí vítalo Nový rok na newyorskom námestí Times Square tradičným sledovaním kaleidoskopickej gule. Mnoho ľudí, miestnych obyvateľov aj zahraničných turistov, neodradili ani prísne bezpečnostné opatrenia, či mrazivé počasie.

slovakia

left justify in out

O polnoci teplomer ukazoval 12 stupňov pod nulou, čo podľa záznamov predstavuje druhý najchladnejšie Silvester. Chladnejšie bolo len v roku 1917, kedy bolo mínus 17 stupňov Celzia, poznamenala agentúra AP. Pred polnočnými oslavami sa na Times Square odohrávala zábava so živým vystúpením mnohých interprétov vrátane Mariah Carey, ktorá tento rok spievala svoje hity bez výpadku, aký ju postihol vlani. Speváčka sa v mraze domáhala horúceho čaju, ktorý ale nebol, a tak žartovala o "katastrofe".

 

Las Vegas bol pod prísnym dohľadom polície. V nevadskom Las Vegas, kde strelec vlani v októbri zabil 58 účastníkov koncertu. Na oslavy dozerala početná policajná hliadka, a tiež ostreľovači rozmiestnení na strechách domov. Podľa mestskej polície boli cez víkend v službe všetci policajti a na pomoc im boli povolaní členovia nevadskej národnej gardy aj federálnej polície. Policajné autá blokovali všetky križovatky, aby chránili ľudí pred prípadným útokom automobilom. Ohňostroje vypaľované postupne zo siedmich hotelov v Las Vegas trvali asi osem minút.

 

V losangeleskom centre sa v Grand Parku zišlo tisíce ľudí, medzi ktorými bolo mnoho zahraničných turistov. Na oslavách, ktoré sa mali zaobísť bez alkoholu, bolo podľa polície 22-tisíc ľudí. Veselici dominovala hudba a 3D video premietané na vežu radnice. Za veľkej policajné asistencie sa konali oslavy napríklad aj v kalifornskom San Franciscu, kde ohňostroje zažiarili nad vodnou hladinou pri pobreží.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona