VIDEO: Ak by mala NAKA informácie, začala by Mikulca vyšetrovať. SMER-SD však naďalej požaduje jeho odvolanie

NETKY.SK • 15 Júl 2021, 18:47 • 2 min
VIDEO: Ak by mala NAKA informácie, začala by Mikulca vyšetrovať. SMER-SD však naďalej požaduje jeho odvolanie

BRATISLAVA - Ak mal Branislav Zurian informácie o spáchaní trestného činu, mal ich oficiálne vyšetrovať. Na dnešnej tlačovej konferencii to uviedol minister vnútra Roman Mikulec (OĽaNO).

slovakia

left justify in out

Reagoval tak na nahrávku rozhovoru medzi bývalým riaditeľom Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) Branislavom Zurianom a bývalým šéfom finančnej správy a stíhaným Františkom I., ktorú zverejnil týždenník Plus 7 dní. V nej sa údajne rozprávali o 100-tisícovom úplatku pre Romana Mikulca, keď pracoval na Vojenskom spravodajstve.

 

REPORTÁŽ: Minister vnútra Mikulec odmieta, že prevzal úplatok s päťmiestnou sumou


Mikulec uviedol, že mu nie je jasné, prečo Zurian, ako šéf NAKA, informáciu o úplatku nezačal oficiálne vyšetrovať. Za rovnako nejasné považuje, prečo na nahrávke povedal Františkovi I., že si ich rozhovor nenahráva, hoci nahrával, ak vedel, že tým bude dôkaz zmarený.

 

"Pán Zurian ako riaditeľ NAKA mal všetky možnosti a prostriedky, aby to všetko spravil v súlade so zákonom," povedal Mikulec.

 

img


Šéf rezortu vnútra zopakoval, že informácia, že by vzal nejaký úplatok, nie je pravda a je to snaha o jeho účelovú diskreditáciu.

 

Zareagoval aj na tlačovú besedu predsedu strany Smer – sociálna demokracia Roberta Fica. Na tej Fico uviedol, že pre informácie z nahrávky požiadal predsedu vlády Eduarda Hegera (OĽaNO), aby odvolal Mikulca z funkcie šéfa rezortu vnútra. Zároveň Fico tvrdil, že Mikulec účelovo stíhal bývalého policajného prezidenta Milana Lučanského.

 


Šéf rezortu vnútra Ficove tvrdenie poprel. Povedal, že napriek nezhodám s Lučanským sa vzájomne dohodli na ukončení pracovného pomeru a pri odchode mu navyše za jeho prácu udelil medailu. Tvrdenie o účelovom stíhaní policajného exprezidenta preto považuje za absurdné. Voči bývalému trojnásobnému premiérovi zvažuje aj právne kroky.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona