VIDEO Aj takto to môže vyzerať: Video zachytilo úskalia ekolgickej dopravy

NETKY.SK • 18 Október 2018, 13:18 • 2 min
VIDEO Aj takto to môže vyzerať: Video zachytilo úskalia ekolgickej dopravy

Nórsko sa môže pochváliť skutočnosťou, že po tamojších cestách jazdí naozaj veľké množstvo elektromobilov, čo je veľkým prínosom pre ekológiu. Má to ale háčik.

slovakia

left justify in out

Nórsko je krajinou, ktorá si na ekológiu a ochranu životného prostredia skutočne potrpí. Vláda tu dokonca poskytuje dotácie na kúpu elektrických automobilov, čo využilo už veľké percento miestnych. Práve to je dôvod, prečo sa tu po cestách premáva ďaleko väčšie množstvo elektromobilov ako v iných krajinách. Nie všetko je ale také ružové, ako by sa mohlo zdať.

 

Severská krajina má totiž jeden problém. Na taký počet ekologických áut, akým disponuje, má veľmi málo nabíjacích staníc. Na rozdiel od tankovania benzínu či nafty, dobíjanie batérie elektromobilu trvá aj niekoľko hodín. Nie každý šofér má zároveň svoju garáž, kde by to vedel zrealizovať. Situácia je preto miestami veľmi krkolomná.

 

Obyvatelia nórskych miest sa rozhodli riešiť to po svojom. Počas noci si z bytov na parkoviská naťahujú dlhé káble, ktorými svoje dopravné prostriedky dobíjajú. Takto sa sídliska menia doslova na jednu veľkú pavučinu, kadiaľ nedokáže prejsť pomaly ani chodec. Nórska automobilová asociácia na situáciu preto upozornila krátkym videom.

 

 

Ako tvorcovia videa uvádzajú, dobudovanie nových nabíjacích staníc je neodkladnou záležitosťou, pretože elektrických áut bude len pribúdať. Svojím počinom sa vtipným spôsobom pokúsili na problematiku upozorniť.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies