VIDEO Aj Slovensko má svojho Hačika, žije v prístave

NETKY.SK • 11 Január 2017, 11:57 • 2 min
VIDEO Aj Slovensko má svojho Hačika, žije v prístave

BRATISLAVA – Na Slovensku máme psa, ktorý svojim príbehom pripomína známy príbeh psa Hačika.

slovakia

left justify in out

TV JOJ vypátrala taxikára, ktorý každý deň o 10 ráno chodí kŕmiť 13-ročného kríženca bradáča, ktorý čaká v prístave na chlapov, ktorý už dávno odišli.

 

Psík každý deň čaká na tom istom mieste, kam za ním príde aj taxikár Jaroslav Pekarík, ktorý mu nosí jedlo od manželky. Taxikár sa o psíka, ktorý dostal meno Apollo, stará už tri roky. Pes každý deň chodí na autobusovú stanicu, kde odprevádzal vrátnikov, ktorí ho vychovali. Odtiaľ sa vráti späť, kde čaká na Jaroslava.

 

Apollo prespáva v noci v zateplenej búde v prístave a po raňajkách od taxikára sa vyberie do mesta. "Aj na vianočných trhoch ho môžete vidieť. Na zelenú chodí po priechodoch. Veľmi inteligentný psík," povedal pre TV JOJ taxikár Jaroslav.

 

Lucia Čarná napísala v blogu, ako sa Apollo dostal do prístavu: "Veľká voda ho doniesla, prichytený na strome štekal, tak ho vytiahli a urobili búdu u stolára. Lenže vrátnikov poprepúšťali a na neho zabudli."

 

 

 

O Apolla sa už 13 rokov starajú Bratislavčania, ktorí mu nosia jedlo. 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies