VIDEO Aj pes sa rád uvoľní pri cvičení jogy

NETKY.SK • 30 Január 2016, 15:15 • 2 min
VIDEO Aj pes sa rád uvoľní pri cvičení jogy

LONDÝN - O pozitívnych účinkoch pravidelného cvičenia jogy na telo i dušu človeka nemožno pochybovať. Joga dokáže naozaj unikátne veci.

slovakia

left justify in out

Základným cieľom jogy je oslobodenie duše od hmoty (telesnosti), aby sa duša priviedla do stavu čistého vedomia.

 

Prostriedkom k tomuto cieľu je sebaovládanie a sebazdokonaľovanie ľudskej psychiky a psychofyziológie (meditácia, askéza a isté telesné cvičenia).

 

Jóga sa cvičí rôznymi spôsobmi. Cvičenia jogy v zásade majú celostný prístup, ktorý má dostať telo, ducha a dušu súčasne do súladu. Na typickej vyučovacej hodine sa na tento účel používajú krije (rad cvičení) so statickými i dynamickými ásanami, spojené s fázami hlbokého uvoľnenia. Spravidla po úvodnom rozvičení sa pridávajú dychové cvičenia, koncentrácia a meditácie.

 

Účinok jogy sa dosahuje sebazdokonaľovaním, premýšľaním, cvičením techník jogy v dennom živote; tým získavame schopnosť neznervózňovať sa, prijímať veci tak, ako sú, brať ich ako prirodzený proces, a tým získať silu, schopnosť problémové situácie vyriešiť správne.

 

A keďže joga prospieva ľuďom, prečo by nemohla pomôcť aj štvornohému chlpáčovi? Pes menom Judy sa rozhodol, že si trošku zacvičí a ukáže vám ako na to. 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies