VIDEO AfD sa Merkelovej spýtala, kedy chce odstúpiť za to, čo Nemecku spáchala

NETKY.SK • 15 Jún 2018, 06:00 • 2 min
VIDEO AfD sa Merkelovej spýtala, kedy chce odstúpiť za to, čo Nemecku spáchala

BERLÍN - Poslanec nemeckej AfD v parlamente konfrontoval Angelu Merkelovú so všetkými jej chybami, ktoré mali tak hrozný dopad na Nemecko a nakoniec sa jej spýtal, kedy odstúpi.

slovakia

left justify in out

Video záznam z parlamentu ukazuje, ako Gottfried Curio z AfD Merkelovú obviňuje z toho, že podľa bývalého šéfa nemeckého federálneho úradu pre migráciu (BAMF) bolo nemožné príval miliónov imigrantov, ktoré Merkelová do Nemecka pozvala, zvládnuť zákonným spôsobom. Čo vraj muselo byť Merkelovej jasné a úradníci BAMF tak boli nútení porušovať zákon kvôli nemožným očakávaniam.

 

Rezignácia nad kontrolou miliónov migrantov spôsobila Nemecku vážne škody. Do budúcna pôjde o stovky miliónov eur v nákladoch na starostlivosť, import islamistov a teroristov a nekonečné trápenia kvôli násilníkom, vrahom, útočníkom s nožmi a teroristom, hneval sa Curio.

 

A za to všetko je podľa Curia zodpovedná Merkelová. Podľa neho je to strašná cena za jej priateľskú tvár. A preto oslovuje Merkelovú priamo: „Kedy prijmete za vaše sústavné porušovanie sľubu, ktorý ste vo funkcii zložila? Kedy odstúpite?“

 

Merkelová na emotívne vystúpenie zareagovala v krátkosti. Podľa nej šlo o správne rozhodnutie urobené vo výnimočnej situácii. K následkom, ktoré to pre Nemecko má, sa však nevyjadrila.

 

  



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies