VIDEO Adriena Bartošová vydáva album Mimo priestor a čas

NETKY.SK • 17 Máj 2016, 17:54 • 2 min
VIDEO Adriena Bartošová vydáva album Mimo priestor a čas

BRATISLAVA - Slovenská speváčka Adriena Bartošová vydáva album Mimo priestor a čas. Interpretka uvedie novinku do života 6. júna v bratislavskom V-klube, počas večera sa na pódiu ukážu aj muzikanti, ktorí sa podieľali na nahrávaní štúdiovky. O prednes poézie sa postará herec Štefan Buček.

slovakia

left justify in out

Do nového projektu s názvom Mimo priestor a čas som vybrala nielen skladby z posledného obdobia, ale aj staršie piesne. Hlavným motívom, ktorý spája jednotlivé skladby, je téma - súvislosti. To je aj názov suity, ktorú som premiérovo prezentovala v septembri 2015 na samostatnom recitáli v Ríme.

 

Jej jednotlivé časti tvoria asi polovicu hudby celého projektu. Na nahrávkach som spolupracovala s mojimi dlhoročnými priateľmi, kolegami a vynikajúcimi hudobníkmi Jurajom Burianom, Jurajom Griglákom a perkusionistom Igorom Sabom. Túto základnú zostavu dopĺňajú ako hostia špičkoví inštrumentalisti - violončelista Jozef Lupták, akordeonista Boris Lenko a klavirista Ľuboš Šrámek.

 

Na aranžmánoch väčšiny skladieb sa spolupodieľal zvukový majster Igor Baar. "Veľmi sa teším, že už je album na svete a že podobne ako nám, urobí radosť aj ostatným," uviedla na margo novinky 56-ročná speváčka.


Adriena Bartošová v tvorbe kombinuje džez, rock či klasickú hudbu. Na konte má albumy ako Harmony Of Rain (1991), Blue Afternoon (1992), Mais que nada (1996), Adriena (1998), Confession (2000), Už viem (2002), Znovuzrodenie (2007), Trojlístok (2010) alebo Softly (2013).


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies