VIDEO Adam Ďurica prichádza s novou skladbou Spolu

NETKY.SK • 4 Júl 2016, 14:05 • 2 min
VIDEO Adam Ďurica prichádza s novou skladbou Spolu

BRATISLAVA – Spevák a skladateľ Adam Ďurica prišiel na začiatku leta s novým singlom, ktorému dal názov Spolu. Zároveň k singlu nakrútil aj videoklip, ktorý vznikol v Prahe pod režijnou taktovkou Ondřeja Urbanca. Novinka už rotuje v slovenskom rádiovom éteri.

slovakia

left justify in out

„Mojím zámerom bolo tentokrát vyslovene spraviť pozitívnu pesničku, ktorú keď si niekto vypočuje, bude mať dobrú náladu, nabije ho dobrou energiou. Mala by byť celá pozitívna, až jemne motivačná, aby význam slova spolu mal silu, ktorú má mať. Myslím si, že spolu je len dobre, spolu sa robí všetko ľahšie. Prvé ohlasy sú výborné a ja si želám, aby to vydržalo, je na to, aby ľudí potešila, aby im spríjemnila chvíľu v práci či cestu domov,“ povedal pre TASR Ďurica.

 

Videoklip k piesni Spolu nakrúcal Adam v Prahe pod režisérskou taktovkou Ondřeja Urbanca, ktorý je sám hudobník a zakladajúci člen skupiny 100°C. "Rád skúšam nové veci v hudbe, preto som chcel klip natočiť s novým menom a je ním práve Ondřej Urbanec. Vyhliadol som si ho na základe jeho práce, páčili sa mi klipy, ktoré už urobil. On prišiel s celou ideou klipu," dodal.

 

O finálnu podobu skladby sa postaral producent a zároveň spevák skupiny Hex Peter Ďuďo Dudák. "S Ďuďom si rozumieme, spoločná chémia nám funguje. Opäť sme spravili pesničku, ktorá vznikla ako predošlé. Rozpracované demo som poslal Ďuďovi, ktoré dosť výrazne pomenil,“ doplnil spevák.

 

Podľa jeho slov je skladba Spolu avízom k novému albumu, ktorý chce pod týmto názvom vydať na jeseň. Ešte predtým však absolvuje sériu letných vystúpení. „Teším sa, že ponuky na koncerty pribúdajú, každý víkend hráme po celom Slovensku,“ dodal na záver.

 

Spevák, skladateľ a gitarista Adam Ďurica (*1.11.1987) začínal ako spevák a basgitarista v skupinách Analógia a Storm. Bol účastníkom prvej série súťaže Slovensko hľadá SuperStar, do finálovej časti však nepostúpil. V roku 2006 vydal debutový album Cukor a soľ.

 

V roku 2008 vyšla kompilácia s názvom Mladá vlna, na ktorej mal Adam tri pesničky. V októbri 2011 pridal druhý album Dávno zomrel rock'n'roll. Hitom leta 2014 bola pieseň Neľutujem, ktorá mu priniesla aj cenu OTO v kategórii spevák za rok 2014.

 

Úspech mali aj novinky s názvom Mandolína či dueto so Zuzanou Smatanovou s názvom Miesta. V júni 2015 vydal album Mandolína, za jeho predaj získal v decembri 2015 platinovú platňu. V marci tohto roku obhájil prvenstvo v ankete OTO ako spevák roka 2015.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies