VIDEO AC Miláno predstavilo návrh svojho nového domovského stánku

NETKY.SK • 4 Február 2015, 12:47 • 2 min
VIDEO AC Miláno predstavilo návrh svojho nového domovského stánku

MILÁNO - Taliansky futbalový klub AC Miláno predstavil prvotné plány výstavby svojho nového domovského stánku. Vlastný štadión so zaťahovacou strechou počíta s kapacitou 48.000 miest na sedenie, "rossoneri" by na ňom chceli hrať od sezóny 2018/2019.

slovakia

left justify in out

V súčasnosti sa delia o slávne San Siro pre 80.000 divákov s mestským rivalom Interom. Vedenie klubu podľa agentúry AP publikovalo video, podľa ktorého by mal štadión vyrásť vedľa nedávno otvoreného sídla klubu v milánskej štvrti Portell-Fiera. Jeho cena sa pohybuje od 300 do 320 miliónov eur. Prevádzkovať ho bude klub, v areáli by sa mali nachádzať aj parkovacie miesta, reštaurácie a hotel. 

 

 

 

 

Architekt nového domovského stánku Milánčanov Emilio Faroldi uviedol, že pri tvorbe návrhu sa inšpiroval londýnskym komplexom Emirates Stadium patriacemu Arsenalu Londýn. Ďalšími zdrojmi inšpirácie boli arény v Bazileji, Neuchateli či Bilbau. Konečný návrh by mal byť známy v marci.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies