VIDEO 10-ročný chlapec vymyslel úžasnú vec: Zachráni tým mnoho detských životov

NETKY.SK • 22 Jún 2017, 12:37 • 2 min
VIDEO 10-ročný chlapec vymyslel úžasnú vec: Zachráni tým mnoho detských životov

McKINNEY - Len 10-ročný chlapec si chce dať patentovať geniálny vynález, ktorý by mal zachraňovať ľudské životy.

slovakia

left justify in out

Štatistiky uvádzajú, že od roku 1998 v USA zahynulo v rozpálenom aute 712 detí. Jedným z nich bolo aj šesťmesačné batoľa zo susedstva chlapca menom Bishop Curry z Texasu. Tento zážitok ho natoľko poznamenal, že sa rozhodol podobným tragédiám v budúcnosti predísť a vymyslel revolučný prístroj, ktorý prehriatiu dieťaťa v aute zabráni.

 

Malý vynálezca vytvoril prístroj, ktorý monitoruje teplotu vo vozidle. Nazval ho „Oáza“. Pokiaľ teplota prekročí istú hranicu, aparát začne vypúšťať studený vzduch a okamžite upovedomí rodiča aj príslušné orgány.

 

Bishopovi pomáha na projekte pracovať otec. Spolu už na stránke GoFundMe vyzbierali viac ako 22 tisíc eur. Momentálne majú k dispozícii len model tohto zariadenia, no za získané peniaze plánujú výrobok patentovať a následne uviesť do výroby.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies