Videli ste už niekedy tučniaka, ktorý je celý žltý? Prinášame vám jeho fotografiu

NETKY.SK • 19 Február 2021, 11:54 • 2 min
Videli ste už niekedy tučniaka, ktorý je celý žltý? Prinášame vám jeho fotografiu

GRUZÍNSKO - Fotograf Yves natrafil na skvostného žltého tučniaka. Jeho fotografiu môžete vidieť nižšie.

slovakia

left justify in out

Jeden šťastlivec, ktorý rád fotografuje divočinu, zverejnil fotografie žltého tučniaka. U tučniaka kráľovského je bežným prvkom žltá farba v malom množstve, ale tento je výnimočný! Je celý bledý bez typickej „rovnošaty“.

 

img

 

 

Výprava

 

Yves Adams viedol dvojmesačnú fotografickú výpravu po Antarktíde a južnom Atlantiku zastavili sa  na divokých ostrovoch v južnom Gruzínsku. S výpravou pristáli na Salisbury Plain, aby vyfotografovali  kolóniu s viac ako 120 000 tučniakmi kráľovskými.

 

 

Zázrak

 

Kým Yves vybalil ochranné vybavenie, skupina obvykle monochromatických vtákov plávala smerom k brehu, ale jeden z nich zaujal jeho pozornosť. Všimol si, že má namiesto obyčajného čierneho peria žiarivo žlté operenie, a preto rýchlo chytil fotoaparát a vyfotil vtáka, ktorého nikdy predtým nevidel. Podľa jeho vlastných slov, odhodil ochranné zariadenia a schytil do rúk fotoaparát.

 

"Nikdy som nevidel a nepočul o žltom tučniakovi. Na tejto pláži bolo 120 000 vtákov a tento jediný bol žltý," povedal Yves.

 

img

 

"Všetci vyzerali normálne, až na tohto. Skutočne to bolo niečo iné. Bol to neuveriteľne jedinečný zážitok. Toto je albínsky tučniak. Jeho bunky už nevytvárajú melanín, takže jeho čierne perie má túto žltú a krémovú farbu," objasnil fotograf.

 

imgimg

 

Yves vysvetlil, pre portál ledbible.com, že mali obrovské šťastie, že im vo výhľade nebránila tisícka ďalších tučniakovZa normálnych okolností je vraj takmer nemožné sa kvôli nim všetkým na tej pláži pohybovať.

 

img

 

Yvesova výprava v roku 2019 pokračovala ďalších osem týždňov a zostali mu z nej tisíce fotografií, ktoré neboli doteraz zverejnené, pretože ich bolo tak veľa. Už sa tak stalo a keď kliknete na jeho meno na začiatku nášho článku, budete mať možnosť prezrieť si ich.

 

img

 

„Sníval som o odchode do južného Gruzínska už 30 rokov, odkedy som videl svoj prvý dokumentárny film Davida Attenborougha a videl som tučniakov. Určite to stálo za to aj dokiaľ sme uvideli toho žltého tučniaka. Bolo inšpirujúce vidieť tisíce týchto vtákov na skale uprostred mohutného divokého oceánu," nadšene opísal svoj sen Yves. 

 

Sen sa mu splnil a okrem toho má výnimočné fotografie vtáka, akého videl len málokto!



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona