Vidal: S Bayernom chcem vyhrať Ligu majstrov

NETKY.SK • 12 August 2015, 18:28 • 2 min
Vidal: S Bayernom chcem vyhrať Ligu majstrov

MNÍCHOV - Ambícia zvíťaziť v najprestížnejšej európskej futbalovej súťaži Lige majstrov a práca pod vedením trénera Pepa Guardiolu najviac presvedčili Artura Vidala opustiť Juventus Turín a zamieriť do Bayernu Mníchov.

slovakia

left justify in out

Úradujúci nemecký šampión získal čilského záložníka za 36 miliónov eur (s bonusmi až 40 miliónov). V rozhodnutí podporil Vidala aj tréner čilského národného tímu Jorge Sampaoli. "Hneď povedal, že to bola pre mňa skvelá voľba. Najmä pokiaľ ide o moju túžbu konečne vyhrať Ligu majstrov. Každý futbalista v určitom okamihu svojej kariéry chce držať v rukách túto trofej," uviedol pre Sport Bild 69-násobný reprezentant Čile, ktorý prvýkrát okúsil nemecký futbal vo veku 20 rokov: Leverkusen ho získal z čilského tímu Colo Colo.


Ďalším dôležitým faktorom Vidalovho rozhodnutia bola osoba trénera Mníchovčanov Guardiolu a jeho herná filozofia: "Mám rovnaký názor s národným trénerom Sampaolim, že Pep je jedným z najlepších kormidelníkov na svete. Naša hra v Čile obsahuje veľa Guardiolových prvkov."

 

Rodák zo Santiaga Arturo Vidal sa v rozhovore vyjadril aj k svojmu štýlu: "Hrám futbal s vášňou, so srdcom, pre tím. Dúfam, že to bude prospešné aj pre Bayern. V súkromí, doma som citlivý a pokojný človek. Na ihrisku však mám inú osobnosť: cítim, že mi stúpa adrenalín a túžba víťaziť," povedal A. Vidal, ktorý prežil v Taliansku úspešné obdobie svojej kariéry. "Starej dáme" pomohol k štyrom majstrovským titulom po sebe a v ostatnej sezóne sa tešil aj zo zisku národného pohára Coppa Italia. Bol blízko aj k najcennejšej európskej klubovej trofeji, ale v júnovom finále Ligy majstrov 2014/2015 v Berlíne zvíťazil FC Barcelona nad Juventusom Turín 3:1.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona