Victoria Regia v Piešťanoch je v tomto roku v znamení divadla

NETKY.SK • 23 September 2010, 11:16 • 2 min
Victoria Regia v Piešťanoch je v tomto roku v znamení divadla

Victoria Regia v Piešťanoch je v tomto roku v znamení divadla

slovakia

left justify in out

img

Kvetinový kôš a gratulačnú kyticu na premiéru, kvety pre rozprávkového hrdinu a divadelnú oponu majú za úlohu vytvoriť účastníci národnej súťaže v aranžovaní a viazaní kvetov s medzinárodnou účasťou Victoria Regia. Už sedemnásty krát sa do Piešťan kvôli nej zišli profesionálni aranžéri kvetov, študenti stredných záhradníckych škôl i začínajúci floristi z najmladšej vekovej kategórie.
Do soboty 25. septembra rozkvitnú pod ich rukami priestory spoločenského centra kúpeľov, kde sa uskutoční výstava hotových kvetinových dekorácií. Na ten deň je pripravené pre divákov vždy najatraktívnejšie Kvetinové korzo s kvetinovými alegorickými vozmi po centre mesta.  Časť súťaže sa bude konať aj v priestoroch tradičného organizátora Victorie Regie – Strednej odbornej školy záhradníckej v Piešťanoch.
„Tému divadlo sme pre tento rok vybrali so zámerom upozorniť na dramatické umenie,“ povedala pre TASR členka organizačného tímu Marta Rybová. Stredoškolákov by téma mohla podnietiť k väčšiemu záujmu oň, k potrebe niečo si preštudovať či divadelné predstavenie navštíviť. „A profesionáli sa vo svojej práci s divadelnou tematikou iste stretávajú, robia kytice na premiéry alebo na derniéry a podobne,“ dodala Rybová. Čerešničkou na torte je tento rok podľa nej úloha pre floristov-kvetinová divadelná opona. Pri tvorbe potrebujú účastníci súťaže, ako dodala, z každého rožku trošku-technickej tvorivosti, nápaditosti a estetiky.
Do Victorie Regie 2010 sa prihlásilo osem profesionálov, osemnásť stredných škôl a tri desiatky detí základných škôl. Odborná porota posudzuje vytvorené práce podľa jednotlivých kategórií. Víťazov organizátori vyhlasujú na galavečere, najlepších z Kvetinového korza vždy po jeho skončení.  Súčasťou podujatia je okrem výstavy súťažných prác a tiež ovocia a zeleniny aj seminár Kvety sú sprievodcom nášho života - od narodenia po hrob, ktorý sa bude konať v nedeľu 26. septembra v kine Fontána. Súťaž je pomenovaná podľa kvetu, ktorý je jedným zo symbolov kúpeľného mesta, spoluorganizátormi sú mesto Piešťany a Slovenské liečebné kúpele Piešťany a.s.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies