Victoria Beckham si prevzala Rad britského impéria, odteraz je dôstojníčka

NETKY.SK • 19 Apríl 2017, 15:43 • 2 min
Victoria Beckham si prevzala Rad britského impéria, odteraz je dôstojníčka

LONDÝN - Anglická speváčka a módna návrhárka Victoria Beckham si dnes prevzala Rad britského impéria v hodnosti dôstojník (OBE). Rodáčke z Harlow vyznamenanie odovzdal britský princ William. Štyridsaťtriročná bývalá členka skupiny Spice Girls dostala spomínaný titul za prínos módnemu priemyslu.

slovakia

left justify in out

Na slávnostnom udeľovaní ju sprevádzal manžel, bývalý futbalista David Beckham, ktorý získal rovnaké vyznamenanie v roku 2003, a jej rodičia.

 

"To že som dnes bola v Buckinghamskom paláci, bolo pre mňa absolútnym potešením. Som pyšná na to, že som Britka. Som poctená, že som dostala OBE od vojvodu z Cambridge. Ak snívate vo veľkom a tvrdo pracujete, môžete dosiahnuť veľké veci. Som šťastná, že sa o túto špeciálnu príležitosť môžem podeliť s mojimi rodičmi a manželom, bez ich lásky a podpory by nič z tohto nebolo možné," vyjadrila sa o titule Beckham. 

Počas dnešného ceremoniálu princ William vyznamenal aj atlétku Jessicu Ennis-Hill a herca Marka Rylancea. Tridsaťjedenročná športovkyňa dostala titul rytierka-komandérka (DBE), o 26 rokov starší držiteľ Oscara si zase prevzal rytiersky titul. 

Victoria Beckham sa preslávila vďaka spomínanej dievčenskej skupine Spice Girls, s ktorou vydala albumy Spice (1996), Spiceworld (1997) a Forever (2000). V roku 2001 uviedla na trh zatiaľ jediný sólový eponymný album, ktorý sa dostal v UK Charte na 10. miesto. V septembri 2008 uviedla na trh vlastnú módnu značku a v roku 2011 získala na udeľovaní British Fashion Awards cenu pre dizajnérsku značku roka. Je tiež autorkou dvoch kníh. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona