Victoria Beckham sa stala vyslankyňou dobrej vôle programu OSN pre AIDS

NETKY.SK • 26 September 2014, 09:51 • 2 min
Victoria Beckham sa stala vyslankyňou dobrej vôle programu OSN pre AIDS

NEW YORK - Spoločný program OSN pre HIV/AIDS (UNAIDS) dnes vymenoval módnu návrhu a bývalú Spice Girl Victoriu Beckhamovú za veľvyslankyňu dobrej vôle.

slovakia

left justify in out

Beckhamová povedala, že si až ako 40-ročná uvedomila, že má zodpovednosť ako žena a ako matka a má hlas, ktorému budú ľudia načúvať. Povedala to na tlačovej konferencii OSN, ktorá sa dnes uskutočnila na okraj Valného zhromaždenia svetovej organizácie v New Yorku.

 

Beckhamová sa chce podľa vlastných slov zamerať na to, aby sa deti rodili bez HIV a chce tiež pomáhať zabezpečiť nakazeným deťom a ženám, aby mali prístup k liekom a zdravotnej starostlivosti.
 

Minulý mesiac bývalá Spice Girl vydražila 600 kusov oblečenia, vrátane niekoľkých večerných šiat, a výnos venovala na pomoc matkám žijúcim s HIV v subsaharskej Afrike.

 

Táto oblasť je najviac zasiahnutým regiónom, v roku 2013 tam žilo 24,7 milióna ľudí s HIV, z toho 58 percent žien. Podľa UNAIDS pochádza práve zo subsaharskej Afriky 85 percent HIV-pozitívnych tehotných žien. V uplynulých piatich rokoch pomohli potrebné lieky k tomu, že sa tehotným ženám s HIV narodilo 900.000 zdravých detí.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies