Víchrice a tornáda pripravili v USA o život najmenej 18 ľudí

NETKY.SK • 23 Január 2017, 07:05 • 2 min
Víchrice a tornáda pripravili v USA o život najmenej 18 ľudí

WASHINGTON - Najmenej 18 ľudí prišlo cez víkend o život pri silných víchriciach, ktoré zasiahli Georgiu a ďalšie štáty na juhovýchode USA.

slovakia

left justify in out

Úrady hlásili v nedeľu večer miestneho času tri ďalšie obete v južnej časti štátu Georgia. Záchranné a pátracie operácie pokračujú v okrese Dougherty po tom, ako tam večerné tornádo spôsobilo rozsiahle škody.

 

 

V Georgii hlásili predtým 11 úmrtí súvisiacich s búrkovým systémom v širšom regióne, sprevádzanom silným vetrom, dažďom a krupobitím. Štyria ľudia zahynuli v sobotu počas tornáda v Mississippi.

 

 

 

Vysoký počet obetí v Georgii pripísali skutočnosti, že varovanie pred tornádami bolo zverejnené v noci nadnes, keď väčšina ľudí spala. Guvernér štátu Georgia Nathan Deal vyhlásil stav ohrozenia v siedmich okresoch.

 

 

 

Prezident Donald Trump v nedeľu uviedol, že hovoril s Dealom a vyjadril sústrasť so stratami životov. Avizoval tiež pomoc jeho štátu.

 

Búrkový systém sa počas nedele presúval z Georgie a severnej Floridy smerom k Južnej Karolíne. Na juhovýchode Spojených štátov počas neho vzniklo približne 20 tornád.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona