Víchrica zasiahla sever Maďarska, hasiči zasahovali takmer 80-krát!

NETKY.SK • 7 December 2013, 07:03 • 2 min
Víchrica zasiahla sever Maďarska, hasiči zasahovali takmer 80-krát!

BUDAPEŠŤ - Popoludňajšia víchrica najmä na severe Maďarska zanechala dnes za sebou spúšť v podobe vyvrátených stromov, poškodených striech a autá.

slovakia

left justify in out

Podľa agentúry MTI požiarnikov volali na pomoc takmer v 80 prípadoch, nikto však neutrpel zranenia. Hasiči najviac zasahovali v Budapešti, v Rábsko-mošonsko-šopronskej, Komárom-ostrihomskej, Novohradskej a Peštianskej župe. Nárazový vietor dosahoval rýchlosť 85-90 kilometrov za hodinu.

V Budapešti bolo poškodených niekoľko osobných vozidiel a na diaľnici M3 smerujúcej od hlavného mesta na východ víchrica poškodila niekoľko veľkoplošných reklamných tabúľ. Maďarská meteorologická služba vydala nadnes výstrahu druhého stupňa pre celé územie Budapešti. Zároveň však upozornila, že nárazový vietor v sobotu nadránom zoslabne iba prechodne, zmiernenie víchrice možno v Maďarsku očakávať až podvečer.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies