Víchrica spôsobila rušenie letov, problémy v doprave i zatvorenie škôl

NETKY.SK • 3 Január 2014, 19:01 • 2 min
Víchrica spôsobila rušenie letov, problémy v doprave i zatvorenie škôl

BOSTON - Americké aerolínie zrušili pred víchricou podobnou blizardu vyše 2300 letov, najmä v New Yorku a v Bostone, uviedla dnes tlačová agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Do dnešného rána miestneho času v USA zrušili približne 1800 letov. Na niektorých miestach severovýchodu krajiny napadlo až 60 centimetrov snehu. Guvernéri amerických štátov New York a New Jersey vyhlásili stav ohrozenia. Vyzvali ľudí, aby zostali doma. Stovky škôl v Bostone a v New Yorku zatvorili, čím sa predĺžili prázdniny pre desaťtisíce študentov. Podľa meteorológov by pocitová teplota, znížená vetrom, mohla klesnúť na mínus 23 stupňov Celzia. Cez americký Stredozápad sa už začala presúvať ďalšia studená vlna z Kanady. Na uliciach New Yorku a Bostonu sa pohybovali tímy pomocných záchranárov, ktorí sa snažili nájsť bezdomovcov ohrozených mrazmi. V noci nadnes zatvorili viaceré hlavné ťahy v štáte New York, niektoré prímestské vlaky v okolí mesta New Yorku premávali len obmedzene. V americkom štáte New Jersey guvernér Chris Christie nariadil, aby štátni zamestnanci, ktorých činnosť nebola nevyhnutná, zostali dnes doma. Zatvorili tu úrady aj súdy. Štátne úrady zatvorili aj v Massachusetts. Zlé počasie sa začalo vo štvrtok, iba deň po prísahe nového newyorského starostu Billa de Blasia. V roku 2010 kritizoval svojho predchodcu Michaela Bloomberga za to, ako konal počas búrky po Vianociach. De Blasio uviedol, že do newyorských ulíc vyšlo 1700 snežných pluhov a 450 posypových áut so soľou. Zimná búrka si doteraz vyžiadala najmenej deväť ľudských životov. Klzké cesty zavinili dopravné nehody so smrteľnými obeťami v amerických štátoch Michigan, Kentucky, Indiana a Illinois.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies