Víchrica Eunice si vyžiadala najmenej dvoch mŕtvych

NETKY.SK • 18 Február 2022, 21:30 • 2 min
Víchrica Eunice si vyžiadala najmenej dvoch mŕtvych

HAAG – Najmenej dvaja ľudia prišli v Holandsku o život v dôsledku víchrice Eunice, ktorá krajinu zasiahla v piatok a priniesla so sebou silný vietor. Informovala o tom agentúra AFP s odvolaním sa na miestne pohotovostné zložky.

slovakia

left justify in out

Holandský kráľovský meteorologický ústav (KNMI) ešte predtým aktivoval najvyšší, červený stupeň výstrahy. Na pobreží zaznamenali náraz vetra s rýchlosťou až 141 kilometrov za hodinu, uviedla verejnoprávna televízia NOS.

 

 

V hlavnom meste Amsterdam zostala jedna osoba zakliesnená pod spadnutým stromom a zomrela aj napriek tomu, že ju previezli do nemocnice, informovali na Twitteri hasiči. Ďalšia osoba zahynula v obci Diemen na predmestí Amsterdamu po tom, ako sa na jej auto spadol strom. Podľa agentúry AP holandskí hasiči hlásili v Amsterdame a jeho okolí v dôsledku spadnutých stromov až tri obete na životoch.

 

 

V meste Haag podľa miestnych médií vietor strhol časť strechy štadióna tamojšieho futbalového klubu. Železničná a verejná doprava bola pozastavená, mnohé školy zatvorené a vodičov varovali, aby sa zdržiavali mimo ciest. Holandská letecká spoločnosť KLM zrušila viac ako 200 letov z amsterdamského letiska Schiphol. Víchrica Eunice spôsobila komplikácie aj v Británii a Írsku, kde muža zabil padajúci strom.

 

Možno vás zaujme: Predaj starších domov v USA rastie



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona