Víchrica Desmond spôsobila obmedzenia v doprave a záplavy

NETKY.SK • 6 December 2015, 08:13 • 2 min
Víchrica Desmond spôsobila obmedzenia v doprave a záplavy

LONDÝN - Úrady v Británii v sobotu uzavreli desiatky ciest a niektoré vlakové trate, evakuovali domy vo viacerých mestách a vydali varovania pred závažnými záplavami v čase, keď krajinu zasiahla víchrica Desmond.

slovakia

left justify in out

Britský Meteorologický úrad vydal najvyšší, červený stupeň varovania pre severozápad Anglicka a juhozápad Škótska, kde Desmond priniesol silný vietor a prívalové dažde, v dôsledku ktorých došlo k záplavám a zosuvom pôdy, napísala agentúra AP.

 

Podľa experta televízie BBC by centrum víchrice malo zasiahnuť grófstvo Cumbria na severozápade Anglicka, pričom najhoršie ešte len príde. Predstaviteľ tamojšej hasičskej a záchrannej služby vyhlásil, že záplavy už sú "bezprecedentné". Podľa britskej Agentúry pre životné prostredie dosiahne úroveň povodní vrchol pravdepodobne okolo nedeľňajšieho poludnia.

 

Cumbrijská polícia a pohotovostné služby zachraňovali niekoľko ľudí z vozidiel uviaznutých vo vode. V grófstve už otvorili záchranné centrá, distribuujú vrecia s pieskom a vyzvali lekárov, aby sa prihlásili na dobrovoľnú služby počas noci.

 

V Londýne podľa polície zahynul 90-ročný muž po tom, ako ho zjavne náraz vetra strhol z chodníka na bočnú časť okoloidúceho autobusu, uviedla agentúra DPA.

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies