Viceprimátor Žiliny Groma ponúka bezplatne areál pre migrantov

NETKY.SK • 14 September 2015, 15:28 • 2 min
Viceprimátor Žiliny Groma ponúka bezplatne areál pre migrantov

ŽILINA - Prvý zástupca primátora Žiliny Patrik Groma sa rozhodol bezplatne poskytnúť na jeden rok takmer dvojhektárový areál pri kameňolome Dubná skala, medzi Žilinou a Vrútkami, pre potreby migračnej politiky Slovenska.

slovakia

left justify in out

S ponukou sa listom obrátil priamo na podpredsedu vlády a ministra vnútra SR Roberta Kaliňáka. Problém migrantov podľa neho rozdelil ľudí i politikov na dva tábory. "Viem pochopiť každú stranu riešiacu morálnu dilemu medzi zachovaním kultúrnych a duchovných hodnôt a poskytnutím pomocnej ruky ľuďom v núdzi. Na Slovensku sa tiež našlo veľa obyčajných ľudí, rozhodnutých utečencom pomôcť. Preto robia zbierky potravín a oblečenia, dokonca sa mnohí ponúkli, že ubytujú utečencov vo svojich domovoch. Osobne sa prikláňam k názoru, že migranti prinášajú so sebou určité riziko – kultúrne, náboženské, zdravotné či bezpečnostné. Solidarita je však potrebná, ale treba ju robiť nielen srdcom, no i rozumom," uviedol Groma.

 

Doplnil, že v areáli bol v minulosti plánovaný portál pre výstavbu tunela Dubná skala – Višňové, pričom sa v ňom malo umiestniť až 200 obytných a kancelárskych kontajnerov. "Na celý portál bola spracovaná projektová dokumentácia pre územné a stavebné konanie. V areáli sa nachádzajú aj dve budovy, ktoré v minulosti slúžili na školiace účely. Bol by som rád, keby areál slúžil ako ubytovacie zariadenie, predovšetkým pre zraniteľné skupiny utečencov, ako sú matky s deťmi, prípadne celé rodiny," napísal v liste Groma.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona