Viceprezident USA sa v Bruseli stretne s lídrami EÚ a belgickým premiérom

NETKY.SK • 6 Február 2017, 14:22 • 2 min
Viceprezident USA sa v Bruseli stretne s lídrami EÚ a belgickým premiérom

BRUSEL - Belgický premiér Charles Michel dnes pre médiá potvrdil informáciu, že nový americký viceprezident Mike Pence príde na oficiálnu návštevu do Bruselu.

slovakia

left justify in out

Obaja politici sa stretnú v nedeľu 19. februára na pracovnej večeri, ktorá bude venovaná bilaterálnym vzťahom medzi Belgickom a Spojenými štátmi, ako aj vzťahom medzi európskymi inštitúciami a novou administratívou USA. Michel a Pence prerokujú aj prípravu tohoročného summitu NATO v Bruseli, ktorý by sa mal konať koncom mája aj za účastí prezidenta USA Donalda Trumpa.

 

Biely dom minulý týždeň (2.2.) informoval, že prvá návšteva amerického viceprezidenta v Európe bude smerovať do Nemecka. Pence sa v Mníchove zúčastní na každoročnej medzinárodnej bezpečnostnej konferencii, ktorá sa uskutoční v dňoch 17.-19. februára. Z Nemecka odcestuje do Bruselu, kde ho v pondelok 20. februára očakávajú oficiálne rokovania s najvyššími predstaviteľmi inštitúcií EÚ.

 

Michel priznal, že belgická diplomacia "diskrétne ale intenzívne" pracovala na tom, aby došlo k stretnutiu s americkým viceprezidentom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies