Viceprezident USA Joe Biden: Situácia vo Venezuele je alarmujúca

NETKY.SK • 10 Marec 2014, 07:10 • 2 min
Viceprezident USA Joe Biden: Situácia vo Venezuele je alarmujúca

SANTIAGO - Americký viceprezident Joe Biden označil politickú a sociálnu situáciu vo Venezuele za alarmujúcu. V rozhovore, ktorý dnes zverejnili čilské noviny El Mercurio, tiež obvinil venezuelského prezidenta Nicolása Madura, že si vymyslel americké konšpirácie, aby odpútal pozornosť od problémov svojej krajiny.

slovakia

left justify in out

Maduro čelí už niekoľko týždňov celoštátnym protestom, o ktorých tvrdí, že je to pokus ultrapravicových provokatérov zvrhnúť ho. K študentom sa pripojili ľudia zo strednej triedy, ktorí už majú plné zuby inflácie - vlani dosiahla 56 percent - a rastúcej kriminality. Počtom vrážd patrí Venezuela medzi popredné krajiny sveta.

      

Biden dnes pricestuje do Čile, kde sa v utorok, rovnako ako venezuelský prezident a ďalší hostia, zúčastní na inaugurácii prezidentky Michelle Bacheletovej. Šesťdesiatdvaročná socialistka stála na čele krajiny aj v rokoch 2006-2010 ako vôbec prvá žena v prezidentskej funkcii, čilská ústava však hlave štátu neumožňuje úžiť dve po sebe nasledujúce funkčné obdobia.
      

Z Čile mal Biden odcestovať do Dominikánskej republiky, návštevu však odložil a vráti sa do Washingtonu, aby sa spoločne s prezidentom Barackom Obamom stretol v stredu v Bielom dome s úradujúcim ukrajinským premiérom Arsenijom Jaceňukom. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona