Viceprezident USA Joe Biden oznámil úmrtie svojho najstaršieho syna

NETKY.SK • 31 Máj 2015, 09:25 • 2 min
Viceprezident USA Joe Biden oznámil úmrtie svojho najstaršieho syna

WASHINGTON - Americký viceprezident Joe Biden oznámil úmrtie svojho najstaršieho syna Beaua, ktorý v sobotu vo veku 46 rokov podľahol rakovine mozgu, informovala dnes agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Beau Biden bol právnikom, členom Národnej gardy v Delaware a bývalým generálnym prokurátorom štátu Delaware.

 

"So zlomeným srdcom Hallie, Hunter, Ashley, Jill a ja oznamujeme odchod nášho manžela, brata a syn Beaua..," oznámil v sobotu večer viceprezident Biden prostredníctvom vyhlásenia.

Americký prezident Barack Obama povedal, že s prvou dámou Michelle smútia spolu s rodinou Bidenovcov.

 

Bidena hospitalizovali začiatkom mesiaca vo vojenskej nemocnici Walter Reed National Military Medical Center neďaleko Washingtonu. Kancelária viceprezidenta Bidena vtedy dôvod synovej liečby nešpecifikovala.

 

Biden mladší utrpel v roku 2010 miernu mozgovú príhodu, po ktorej sa liečil v známej univerzitnej neurologickej nemocnici Thomasa Jeffersona vo Philadelphii. O tri roky neskôr sa podrobil operácii v texaskom centre pre liečbu rakoviny.

 

Člen Demokratickej strany a vojenský právnik Beau Biden vlani oznámil, že sa nebude uchádzať o tretie funkčné obdobie na poste generálneho prokurátora, namiesto toho mal v úmysle kandidovať na kreslo guvernéra Delawaru vo voľbách v roku 2016.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies