Viceprezident IBU Taschler po dopingových obvineniach odstúpil z funkcie

NETKY.SK • 13 December 2014, 12:27 • 2 min
Viceprezident IBU Taschler po dopingových obvineniach odstúpil z funkcie

SALBURG - Viceprezident Medzinárodnej biatlonovej únie (IBU) Gottlieb Taschler dočasne odstúpil zo svojej funkcie. Dôvodom sú obvinenia, podľa ktorých mal pomáhať svojmu synovi získať dopingové látky od potrestaného lekára Micheleho Ferrariho.

slovakia

left justify in out

"Dočasne prerušujem všetky moje aktivity spojené s IBU, pokým sa tieto vážne obvinenia nepreukážu ako vymyslené," uviedol taliansky funkcionár v oficiálnom vyhlásení, ktoré v sobotu zverejnila IBU a médiám ho sprostredkovala agentúra AP.
      

Talianske periodiká v stredu priniesli správy, podľa ktorých má Taschler čeliť vyšetrovaniu za to, že dal synovi Danielovi kontakt na Ferrariho. Ten sa mal pokúsiť od lekára získať nedovolený krvný podporný prostriedok EPO. Daniel Taschler preteká v biatlonovom Svetovom pohári od roku 2011. 


Gottlieb Taschler rázne poprel všetky obvinenia: "Jednoducho nie sú pravdivé. Orgánom poskytnem všetku pomoc a verím, že čoskoro očistia moje meno z obvinení, ktoré poškodili povesť moju i môjho syna."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies