Vicemajster z Banskej Bystrice favoritom, aj Trenčín chce postúpiť

NETKY.SK • 11 Marec 2016, 13:01 • 2 min
Vicemajster z Banskej Bystrice favoritom, aj Trenčín chce postúpiť

BANSKÁ BYSTRICA - Hokejistov Banskej Bystrice a Trenčína síce po základnej časti Tipsport ligy delila v tabuľke len jedna pozícia, no dovedna to bolo až 19 bodov.

slovakia

left justify in out

Do štvrťfinálovej série play-off vstupujú v pozícii favorita hráči spod Urpína, ktorí sa v predchádzajúcej sezóne prebojovali až do finále. Na ceste za najväčším klubovým úspechom vyradili aj trenčiansku Duklu, vo štvrťfinále ju zdolali na zápasy pomerne jednoznačne 4:1. V základnej časti aktuálnej sezóny sa viac darilo "vojakom", ktorí si pripísali až štyri víťazstvá. Utrpeli však aj jeden poriadny debakel, keď v Banskej Bystrici prehrali v druhej polovici októbra 0:8. Bodový rozdiel medzi oboma mužstvami bol síce po dlhodobej súťaži značný, no v kádri Trenčanov figuruje niekoľko veľmi skúsených hokejistov vrátane Róberta Petrovického, Richarda Pavlikovského, Tibora Melichárka či Jozefa Stümpela, čo v play-off môže zohrať tiež dôležitú úlohu. Banská Bystrica v záverečnom súboji pred vyraďovacou časťou prehrala vo Zvolene, Trenčania sa na play-off naladili domácim triumfom nad Piešťanmi. "V poslednom zápase základnej časti nám nešli presilovky, najmä dvojminútová piatich proti trom. To musíme do play-off zlepšiť,“ povedal tréner "baranov" Vladimír Országh.


Najproduktívnejší hráč trenčianskej Dukly v základnej časti Jakub Gašparovič si pred začiatkom play-off nepripúšťa iné ako postup do semifinále. "Čaká na nás Banská Bystrica, na ktorú sa musíme dobre pripraviť. Nič iné ako postup do semifinále si nepripúšťame. Musí to byť súhra viacerých okolností, je potrebné, aby zachytal brankár, obrana si musí pomôcť navzájom s útokom. Nemáme sa koho báť. Keď podáme výkon na úrovni, môžeme pokojne postúpiť,“ povedal pre oficiálny klubový web 26-ročný krídelník. Podľa obrancu Jiřího Drtinu budú dôležité všetky herné aspekty. "Či už presilovky, oslabenia, hra v strednom pásme, to všetko bude hrať veľkú úlohu. Musí to do seba zapadnúť. Ak nám aj vyjdú presilovky a využijeme ich tri, no inkasujeme päť gólov, tak je nám to nanič. Všetko to teda musí zapadať. Presilovky však musíme zlepšiť, lebo väčšinou rozhodujú zápasy,“ povedal 31-ročný bek.


Prvé dve stretnutia série sa uskutočnia 13. a 14. marca v Banskej Bystrici, ďalšie dve 17. a 18. marca v Trenčíne. Prípadný piaty súboj uvidia fanúšikovia pod Urpínom 20. marca, následne 22. marca trenčianske publikum. Ak ani po šiestich dueloch nebude známy postupujúci tím, definitívne rozhodnutie padne 24. marca v Banskej Bystrici.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona