Viborg poslal domov Perniša a Oršulu, angažovanie nevylúčil

NETKY.SK • 11 Júl 2013, 12:48 • 2 min
Viborg poslal domov Perniša a Oršulu, angažovanie nevylúčil

VIBORG - Dvojica slovenských futbalistov Dušan Perniš, Filip Oršula opustila dánsky prvoligový futbalový klub FF Viborg po ukončení skúšky bez zmluvy, no tiež bez vylúčenia možnosti budúcej spolupráce s nováčikom najvyššej tamojšej súťaže.

slovakia

left justify in out

Reprezentačný brankár Perniš aj útočník Oršula absolvovali pondelňajšie prípravné stretnutie FF proti Skive. Klub ich po skončení testovania prepustil, no potvrdil, že angažovanie oboch futbalistov zvažuje. Informovala o tom oficiálna stránka Viborgu.

Dvadsaťosemročný rodák z Nitry Dušan Perniš bol v uplynulom ročníku hráčom poľského Pogoňu Štetín, kam prestúpil v roku 2012 z Dundee United. Za poľský klub odchytal 12 ligových stretnutí, priestor v bránke častejšie dostával jeho kolega Radoslaw Janukiewicz. 

Reprezentant SR v kategórii do 21 rokov Filip Oršula bol naposledy na skúške v holandskom tíme NEC Nijmegen. Dvadsaťročný talentovaný zakončovateľ už v Holandsku pôsobil, v auguste minulého roka prestúpil z FC Twente do Wiganu Athletic. Oršula prišiel na Britské ostrovy bez nároku na odstupné pre mužstvo z Enschede. Za A-mužstvo Wiganu debutoval v septembri v 3. kole anglického Ligového pohára. Celkovo odohral za účastníka už druhej najvyššej anglickej súťaže dva zápasy. Oršula bol v minulosti členom akadémie Manchestru City. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies