Víťazom VC Talianska Španiel Alonso z Ferrari, na čele poradia Webber

NETKY.SK • 13 September 2010, 07:47 • 2 min
Víťazom VC Talianska Španiel Alonso z Ferrari, na čele poradia Webber

Víťazom VC Talianska Španiel Alonso z Ferrari, na čele poradia Webber

slovakia

left justify in out

img

Španiel Fernando Alonso na Ferrari sa stal víťazom Veľkej ceny Talianska, štrnásteho podujatia seriálu MS automobilov. Na svoje konto si tak pripísal tretí triumf v sezóne a celkovo 24. v kariére. Na druhom mieste skončil s trojsekundovým odstupom obhajca titulu Jenson Button z McLarenu-Mercedes, tretí bol Alonsov brazílsky tímový kolega Felipe Massa.
      Na čele priebežného poradia seriálu MS vystriedal Lewisa Hamiltona pred poslednou päticou VC v sezóne Mark Webber z Red Bullu (187 b.), ktorý skončil v pretekoch šiesty a profitoval z vypadnutia Brita. Austrálčan má na Hamiltona päťbodový náskok. Na tretie miesto poskočil so 166 bodmi Alonso a od štvrtého Buttona ho delí jediný bod.
      Už po pár metroch sa pred víťaza kvalifikácie Alonsa dostal Button. Ešte v úvodnom kole skončil líder šampionátu Hamilton, ktorý sa dral pred tretieho Massu a pri kolízii si poškodil záves pravého predného kolesa. "Horšie to už ani dopadnúť nemohlo. Snažil som sa predrať dopredu. Som zo seba veľmi sklamaný. Majstrovstvá ešte neskončili, ale chyba, akú som urobil dnes, môže spôsobiť, že o titul definitívne prídem," povedal Hamilton.
      Situácia sa upokojila a za Buttonom sa držali piloti Ferrari. V 21. kole hlásil problémy s motorom Vettel, pred ktorého sa presunul jeho tímový kolega Webber. Nemec však potom pridal a v pretekoch pokračoval nezmeneným tempom.
      Zastávka v boxoch priniesla zmenu na čele poradia. Alonso sa vrátil na okruh tesne pred Buttonom a zabezpečil tak Ferrari prvý "domáci" triumf od roku 2006.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies