Víťazom národného kola Master Bartender je Peter Škripko z Košíc

NETKY.SK • 15 September 2011, 17:46 • 2 min
Víťazom národného kola Master Bartender je Peter Škripko z Košíc

Víťazom národného kola Master Bartender je Peter Škripko z Košíc

slovakia

left justify in out

img

V bratislavskej Starej tržnici vyvrcholil v stredu večer (14.9.) štvrtý ročník súťaže Pilsner Urquell Master Bartender. Rozhodnutím odbornej poroty sa víťazom národného kola stal Peter Škripko z Košíc, ktorý bude reprezentovať Slovensko na svetovom finále súťaže v Prahe, kde zabojuje o titul víťaza International Master Bartender. Na druhom mieste skončil Jozef Ďurica z Košíc a na treťom mieste Ladislav Palkovič z Bratislavy.
„Je to skvelý pocit, že budem môcť reprezentovať Slovensko na svetovom finále v Prahe. Snažím sa robiť len to, čo ma baví, a snažím sa to robiť čo najlepšie. Spätná väzba v podobe víťazstva mi len potvrdila, že som si vybral správne,“ povedal po vyhlásení výsledkov pre médiá šťastný víťaz.
Svojho favorita si zvolili aj prítomní žurnalisti, podľa ich hlasovania získal titul Press Award (cenu novinárov) Michal Mikuš z Krakovan. O víťazstvo v súťaži sa uchádzala finálová desiatka barmanov z celého Slovenska, okrem ocenených aj Tomáš Marusinec, Martin Marcinek, Chudý, Marek Schultz, Martin Ubertáš a Nikola Ivanov. 
Organizátori podujatia udelili desiatim osobnostiam Slovenska titul Art Ambassador za výnimočný prínos pre slovenskú kultúru aj za ich pôsobenie v oblasti vzdelávania, rozvoja mladých talentov, filantropie a za morálnu autoritu. Držiteľmi titulu Art Ambassador sa stali svetoznámy tenorista a riaditeľ opery SND Peter Dvorský, rektor VŠVU a grafický dizajnér Stanislav Stankoci, choreograf Mário Radačovský, spisovateľ Peter Pišťanek, manažér Václav Mika, herec Ady Hajdu, husľový virtuóz Peter Michalica, kostýmový výtvarník Milan Čorba, dokumentarista Pavol Barabáš a jazzová legenda Matúš Jakabčic.

zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona