Víťazka Eurovízie Dana kandiduje na úrad prezidenta

NETKY.SK • 20 September 2011, 17:13 • 2 min
Víťazka Eurovízie Dana kandiduje na úrad prezidenta

Víťazka Eurovízie Dana kandiduje na úrad prezidenta

slovakia

left justify in out

Bývalá víťazka speváckej súťaže Eurovízia Dana Rosemary Scallonová dnes oznámila, že bude kandidovať v októbrových prezidentských voľbách v Írsku.
Scallonová sa pridala k početnému poľu kandidátov, ktorí chcú vo voľbách 27. októbra získať reprezentatívnu prezidentskú funkciu. Ďalšími uchádzačmi sú napríklad bývalý minister kultúry Michael D. Higgins či bývalý veliteľ Írskej republikánskej armády Martin McGuinness.
Šesťdesiatročná Scallonová je v Írsku vo všeobecnosti známa pod umeleckým menom Dana a preslávila sa tam po víťazstve v súťaži Eurovízia v roku 1970 v holandskom Amsterdame, kde zaspievala baladu All Kinds of Everything.
Scallonová je katolíčka, orientovaná konzervatívne, a je takisto kritičkou integrácie do Európskej únie. Na prezidentský úrad neúspešne kandidovala už v roku 1997, keď skončila ako tretia. V Európskom parlamente  zastupovala v rokoch 1999-2004 západné Írsko.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies