Viazanko by mal zostať v Košiciach, Bukata a Huk možno

NETKY.SK • 24 Jún 2015, 14:05 • 2 min
Viazanko by mal zostať v Košiciach, Bukata a Huk možno

KOŠICE - Futbalisti Košíc sa už pod novým názvom FC VSS (predtým MFK) pripravujú pod vedením trénera Mareka Fabuľu na novú sezónu 2015/2016, ale už druholigovú. Ako je známe, klub z východu Slovenska napriek 6. miestu vo Fortuna lige z dôvodu nesplnenia finančných kritérii nedostal licenciu pre nastávajúci súťažný ročník a bude účinkovať "len" v II. lige.

slovakia

left justify in out

V kádri sú a ešte nastanú viaceré zmeny, takže "menoslov" hráčov sa ešte iba formuje. Zmluvy sa skončili Petrovi Bašistovi, Jozefovi Skvašíkovi, brankárovi Darkovi Tofiloskému, hosťovanie z Prešova sa uzavrelo Jánovi Novákovi. Po vzájomnej dohode prišlo k rozviazaniu kontraktu s Petrom Kavkom a Ivanom Ostojičom, ďalej sa neráta ani s Ľubomírom Korijkovom. Ďalší srbský futbalista Boris Sekulič sa už pripravuje so Slovanom Bratislava. Na minulotýždňovom prvom tréningu chýbal poltucet hráčov - Nikola Stijakovič, Lazar Djordjevič, František Pavúk, František Vancák, Oumar Diaby a Lamine Ndiaye. 

 

Isté je, že stredopoliar Erik Pačinda prestúpil do FC DAC 1904 Dunajská Streda, podpísal zmluvu na tri roky. S "východniarmi" mal kontrakt do konca kalendárneho roka 2015. "Transferovú čiastku nebudeme zverejňovať. Je tak na želanie Dunajskostredčanov, musíme to dodržať. Môžem povedať aspoň toľko, že keby sa nám to neoplatilo, tak by sme do toho nešli," uviedol v rozhovore pre denník Korzár športový riaditeľ FC VSS Košice Ján Lesniak na margo 26-ročného stredopoliara. 

 

V prípade odchodu Sekuliča však v košickom klube nemôžu veľmi rátať s odstupným od Slovana Bratislava, pretože so srbským obrancom sú stále v "rozvodovom konaní". "Uvidíme, ako dopadne rozhodcovský súd," skonštatoval Ján Lesniak a pridal aj informácie o ďalších hráčoch, ktorí pravdepodobne vo VSS nezostanú: "Tofiloskému sa síce u nás skončila zmluva, ale stále sme v kontakte, uvidíme, čo s ním. Laminovi Ndiayemu tiež vypršal kontrakt. Väčšinou hrával za béčko, je na trénerovi Fabuľovi, či bude mať o neho záujem. Oumar Diaby vraj niečo rieši so svojím manažérom." 

 

Na druhej strane v košickom klube sa od začiatku tohto týždňa pripravuje bývalý hráč "východniarov" Kamil Karaš, ktorý na jar hral v Zlatých Moravciach. V tíme FC VSS by mal zotrvať skúsený 33-ročný krajný záložník Miroslav Viazanko, o ktorého sa interesoval nováčik najvyššej slovenskej súťaže MFK Zemplín Michalovce. "Vieme o tom len z novín, ale žiadnu konkrétnu ponuku z Michaloviec sme nedostali," zdôraznil Ján Lesniak a doplnil: "S Mirom sme dohodnutí na predĺžení zmluvy o rok, takže zostáva u nás." Pokiaľ ide o slovinského útočníka Ajdina Redžiča, už v zime sa hovorilo, že po operácii a dlhodobej rekonvalescencii by sa mohol vrátiť na ihrisko. "Zahojilo sa mu to veľmi dobre, ale stále trénuje iba individuálne. Aj keby bol zdravotne už v poriadku, na začiatok súťaže to ešte asi nebude, takže budeme sa musieť poobzerať ešte po nejakom útočníkovi. Nejaké mená máme, ale budem situáciu riešiť až potom, keď niekto odíde. Všetko na základe požiadavky trénera, aký post bude potrebné doplniť." 

 

V Košiciach sú vraj naklonení myšlienke pustiť hráčov, keby prišla zaujímavá ponuka. "Škoda by bola, keby futbalisti ako Martin Bukata či Tomáš Huk, čiže reprezentanti Slovenska do 21 rokov, mali hrať len druhú ligu. Zatiaľ však pre nich žiadnu ponuku nemáme, takže aj oni stále zostávajú u nás," dodal pre Korzár na margo situácie v kádri športový riaditeľ FC VSS Košice Ján Lesniak. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies