Vianočná dedina na Schloss Hofe nadchne imperiálnym štýlom

NETKY.SK • 8 November 2011, 00:33 • 2 min
Vianočná dedina na Schloss Hofe nadchne imperiálnym štýlom

Vianočná dedina na Schloss Hofe nadchne imperiálnym štýlom

slovakia

left justify in out

img

Barokový areál rakúskeho zámku Schloss Hof sa 26. novembra oblečie do vianočného šatu a premení sa na "vianočnú dedinu". Sviatočnú atmosféru v imperiálnom štýle si budú môcť užiť aj návštevníci zámku zo Slovenska počas všetkých štyroch adventných víkendov. TASR informovala Beata Havranová zo spoločnosti B. H. Public relations & Promotion.
Vianočnú náladu vytvoria na Schloss Hofe umeleckí remeselníci z celého sveta. V približne 100 stánkoch ponúknu vianočné predmety a nápady na darčeky - od výzdob na stromček, betlehemských figúrok, hračiek, výrobkov z dreva, bábok a sviečok, až po topánky z baranej srsti. "Nebude núdza o bohaté pochúťky, aromatické varené víno a punč, teplé gaštany, opečené mandle alebo medovníky, ale aj špeciality ako cisársky trhanec, štajerské jablkové maškrty," doplnila.
Atmosféru tradičných vidieckych Vianoc môžu turisti zažiť vo dvore zámku, kde budú mať možnosť nahliadnuť aj do barokovej maštale, sústružne a liehovaru. Na vianočnú nôtu ich naladia klasické hudobné skupiny. V barokovej sále zámku si zas môžu vypočuť koncerty v podaní Filharmónie z Moravských polí, ktorá bude prezentovať vianočnú hudbu od Corelliho, Vivaldiho a Händla.
Bohatá programová ponuka čaká najmä na malých návštevníkov. Pracovníci zámku pre nich pripravili barokový svet detí a špeciálne sprievody zámkom. Nebude chýbať rozprávač rozprávok, pozrieť si môžu nostalgické obchody s jazdeckými potrebami a doplnkami, vianočnú maštaľ s naozajstnými jasličkami i zoologickú záhradu, kde môžu hladkať zvieratká.
Vianočná dedina Schloss Hof bude otvorená počas adventných víkendov (26. - 27. 11), (3. - 4. 12), (8. - 11. 12), (17. - 18. 12) od 11.00 do 18.00 hodiny.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona