Vianočný benefičný koncert Úsmev ako dar oslavuje v tomto roku už 37. narodeniny

NETKY.SK • 23 December 2019, 08:44 • 2 min
Vianočný benefičný koncert Úsmev ako dar oslavuje v tomto roku už 37. narodeniny

BRATISLAVA - Počas Vianoc si asi najviac uvedomujeme dôležitosť našich najbližších a sú aj časom, kedy pociťujeme stratu tých, ktorí už medzi nami nie sú. Pre opustené deti sú podobné emócie celoživotným bremenom a aj preto vznikol Vianočný benefičný koncert Úsmevu ako dar. Z potreby vniesť do ich sveta radosť a pocit spolupatričnosti. A tiež preto, aby sme na tieto deti nezabudli a boli k ich potrebám oveľa vnímavejší.

slovakia

left justify in out

 

Na 37. ročník Vianočného benefičného koncertu Úsmevu ako dar pricestovalo do bratislavskej Incheba Expo Arény vyše 1000 detí z rôznych kútov Slovenska. Počas jeho vysielania, priamo na Štedrý deň, sa však drvivá väčšina detí z detských domovov stretáva pri televíznych obrazovkách, na toto spoločné posedenie sa tešia celý rok. V tejto snahe združenie pravidelne podporujú známi speváci, herci, kapely a moderátori. "Už roky som fanúšičkou a veľkou podporovateľkou Úsmevu ako dar. V pomaly predvianočnom období je tento koncert aj pre nás vítaný, lebo jeho atmosféra je úžasná, silná a dojímavá,“ vyznala sa Katka Brychtová. "Jedna múdra veta hovorí, že človek sa šťastným stáva vtedy, ak urobí šťastným niekoho druhého. Rád som už druhýkrát prijal pozvanie vystúpiť pre detičky z detských domovov. Viem, že ich život nie je jednoduchý a idylický. Ak však aspoň nachvíľu vyčaríme na ich tvárach úsmev a radosť, potom budeme šťastní aj my,“ povedal muzikant Ondrej Kandráč. "Snažíme sa koncertom upozorňovať na to, že dieťa potrebuje pre svoj zdravý duševný aj sociálny vývoj prostredie úplnej rodiny. Len v nej môže naplniť svoje potreby a zažiť pocit bezpečia, ktorý je základom kvality jeho budúceho života,“ dodal Jozef Mikloško, predseda Úsmevu ako dar.

 

Cena Milana Rúfusa pre Ivetu Malachovskú a agentúru Respect APP

V rámci koncertu združenie zvykne vyzdvihnúť osobnosti a umelcov, ktorým osud ľudí v núdzi nie je ľahostajný. Tento rok si Cenu Milana Rúfusa odniesla moderátorka Iveta Malachovská a agentúra Respect APP. Cena Milana Rúfusa je  morálne ocenenie a poďakovanie Spoločnosti Úsmev ako dar, ktorá sa udeľuje výnimočným osobnostiam, ktoré sa zaslúžili o sociálnu pomoc pre tých, ktorí sú na ňu odkázaní. "Ivetka je už veľa rokov súčasťou úsmeváckej rodiny a právom jej patrí titul priateľka detí z detských domovov. Angažuje sa v oblasti pomoci deťom a ich rodinám nielen prostredníctvom Vianočných benefičných koncertov, ale aj na iných aktivitách, ktoré Úsmev ako dar v priebehu roka organizuje. Respect APP už 12 rokov šíri pozitívny imidž Úsmevu ako dar bez nároku na honorár alebo akékoľvek iné nefinančné benefity. Počas celých 12 rokov pozitívne formuje verejnú mienku v prospech  opustených detí v duchu filozofie ,Aby rodina zostala spolu,“ vysvetlil Jozef Mikloško. 

 

"Zobralo ma to, lebo som vôbec nečakala, že by som práve ja mohla dostať toto ocenenie, nebola som na to pripravená. Veľmi si ho vážim, pretože my sme síce na obraze, ale často robíme prácu, ktorú iní ľudia nevidia a ani my o tom ani nezvykneme hovoriť. Ja som šťastná, ak môžem pomáhať a možno pomáham aj tým, že mám krásnu rodinu a som inšpiráciou aj pre ľudí, ktorí vyrástli v detských domovoch. A hľadajú partnera, s ktorým by si takú mohli založiť. Som hrdá na to, že patrím k Úsmevákom,“ povedala dojatá Iveta Malachovská.

 

"Vždy nás teší, ak sa spojí náplň našej práce s pomocou ľuďom. Sme radi, že pomáhame tým, čo vieme robiť, a že energia a schopnosti, ktoré do toho spolu s Úsmevom ako dar vkladáme prináša dlhodobo dobré výsledky a najmä úsmev na tvári pre tých, ktorým osud žiaľ nedoprial toľko šťastia a príležitostí ako ostatným ľuďom,“ dodala Yolka Udičová z Respect APP.

 

Vianočný benefičný koncert opäť na obrazovkách Jednotky

Na Štedrý deň na Jednotke RTVS o 11:50 hod vystúpia Emma Drobná, Karmen Pál-Baláž, Dominika Mirgová, Dennyiah, Lukáš Adamec, Ego, Majself, Štefan Štec, Cimbal Brothers, Laci Strike Lamačské chvály.

 

Úsmev ako dar môžete podporiť aj vy tým, že si pozriete Vianočný benefičný koncert na Štedrý deň na Jednotke o 11:50 hod., ale aj zaslaním esemesky v tvare DMS USMEV na číslo 877 –  cena jednej DMS je 2 eurá. Výťažok zo zbierky poputuje na rozvojové a vzdelávacie aktivity pre deti v detských domovoch, náhradných a ohrozených rodinách. 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies