Vianočný bazár mal podporiť deti so zdravotným znevýhodnením

NETKY.SK • 18 December 2012, 12:36 • 2 min
Vianočný bazár mal podporiť deti so zdravotným znevýhodnením

Vianočný bazár mal podporiť deti so zdravotným znevýhodnením - Zaujímavosti Na ministerstve životného prostredia sa dnes uskutočnil prvý ročník charitatívneho projektu Vianočný bazár. Svoje umelecké práce ponúkali deti zo Spojenej školy v Zlatých Moravcia

slovakia

left justify in out

img

Na ministerstve životného prostredia sa dnes uskutočnil prvý ročník charitatívneho projektu Vianočný bazár. Svoje umelecké práce ponúkali deti zo Spojenej školy v Zlatých Moravciach, ktorá tento rok získala malú medailu sv. Gorazda. V priestoroch átria ministerstva bazár slávnostne otvorili štátni tajomníci envirorezortu Ján Ilavský a Vojtech Ferencz. 

"Nielen v čase Vianoc, ale aj po celý rok je potrebné si uvedomiť, že umelecký prejav ľudí s postihnutím, hoci má svoje limity, má o to väčšie ľudské hodnoty," povedal štátny tajomník Ján Ilavský. Ako dodal, je preto rád, že átrium ministerstva sa stali miestom Vianočného Bazára a umožní tak podporiť rozvoj detí so zdravotným znevýhodnením.

V ponuke bazára boli výrobky z keramiky, dreva, obrazy, dekorácie zo sena a vianočné dekorácie. Návštevníci mali možnosť ochutnať aj voňavé zázvorníky či perníky. Škola v Zlatých Moravciach, ktorú navštevujú mladí autori ponúkaných výrobkov, zabezpečuje komplexnú starostlivosť deťom s mentálnym, kombinovaným postihnutím i deťom postihnutým autizmom.
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona