Vianočného anjela v Poprade nainštalovali s pomocou vrtuľníka

NETKY.SK • 1 December 2017, 17:58 • 2 min
Vianočného anjela v Poprade nainštalovali s pomocou vrtuľníka

POPRAD - Dominantu vianočnej výzdoby v Poprade - vianočného anjela - už nainštalovali. Asistoval pri tom vrtuľník, ktorý ho zloženého transportoval priamo na pripravený podstavec.

slovakia

left justify in out

Ako informoval hovorca radnice Marián Galajda, piatková inštalácia prilákala do okolia kruhovej križovatky veľa divákov. Nechýbal medzi nimi ani veľký fanúšik letectva, ktorý do podtatranského mesta prišiel z Banskej Bystrice. "Je to zážitok na celý život, som tu už druhýkrát. Stálo to za to," zhodnotil Martin.

 

Anjel je vysoký 12 metrov a váži 700 kilogramov. "Rozsvietený bude spolu s ostatnou vianočnou výzdobou v utorok 5. decembra podvečer," uviedla Iveta Borňáková z Mestského úradu v Poprade. Urobí tak Mikuláš spolu s deťmi počas špeciálneho programu, ktorý sa začne o 17.00 h na Námestí sv. Egídia.

 

"Vianočná výzdoba mesta absolvovala v tomto roku omladzovaciu kúru a rozsiahlejšie opravy z dôvodu opotrebovania a konca životnosti niektorých prvkov a technológií," spomenul Galajda s tým, že obyvateľom i návštevníkom mesta bude zimné večery spríjemňovať do 31. januára. Dodal, že už v nedeľu (3.12.) podvečer rozsvietia na adventnom venci, ktorý je umiestnený na fontáne v centre Popradu, prvú sviečku.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies