Vianočné trhy na Hrade zrejme budú, ľudia o ne majú záujem

NETKY.SK • 6 Október 2017, 06:00 • 2 min
Vianočné trhy na Hrade zrejme budú, ľudia o ne majú záujem

BRATISLAVA – Vianočné trhy na Bratislavskom hrade budú zrejme aj tento rok. Kancelária NR SR sa rozhodla na sociálnej sieti zistiť, či ľudia majú o ne záujem.

slovakia

left justify in out

„Od vášho záujmu sa Kancelária Národnej rady SR rozhodne, či bude pokračovať v milej tradícii, ktorú sme začali minulý rok,“ uviedla kancelária pod anketou, ktorú spustila 27. septembra. Ako dnes agentúru SITA informovala riaditeľka Odboru komunikácie s médiami a verejnosťou Kancelárie NR SR Zuzana Čižmáriková, do ankety sa zapojilo približne 5 500 ľudí. Z nich 4 700 má o trhy záujem a približne 650 sa chce na nich zúčastniť. „Len minimum ľudí nám napísalo vyslovene nie, do dnešného dňa boli štyria,“ uviedla s tým, že anketa na sociálnej sieti bude do soboty.

Predseda NR SR Andrej Danko v rozhovore pre agentúru SITA povedal, že rád opäť zorganizuje Vianočné trhy na Bratislavskom hrade, ak bude o ne záujem. „Úspešnosť Vianočných trhov sa meria, či sa v Bratislave odľahčilo Hlavné námestie a či sa vytvoril priestor, kde si rodičia s deťmi mohli v pokoji vypiť punč bez tlačenice, nie podľa zárobku obchodníkov,“ povedal s tým, že obchodníci na Hrade na trhoch minulý rok určite neprerobili. „Musíme tradíciu založiť. Naučiť ľudí chodiť na Hrad,“ vyhlásil. Preto NR SR spustila anketu, či chcú Bratislavčania trhy na Bratislavskom hrade. „Ja na trhoch nezarábam. Chcel som urobiť radosť ľuďom, ktorí žijú v Bratislave,“ dodal Danko.

Minulý rok Národná rada Slovenskej republiky začala tradíciu, ktorú nazvala Advent na Hrade. NR SR nad akciou prevzala záštitu. Trhy boli otvorené na prvú adventnú nedeľu. Okrem trhov bol na Hrade živý betlehem, hudobná produkcia a vianočná výzdoba.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies