Vianočné prázdniny spestrí deťom nový večerníček Drobci v podaní Petry Polnišovej

NETKY.SK • 15 December 2016, 08:48 • 2 min
Vianočné prázdniny spestrí deťom nový večerníček Drobci v podaní Petry Polnišovej

BRATISLAVA - Vianočné prázdniny spestrí malým divákom nový animovaný seriál Drobci.

slovakia

left justify in out

"Sú veselí, hraví aj edukatívni. Som šťastná, že som na tomto animovanom seriáli mohla spolupracovať, strašne ma to bavilo," uviedla herečka Petra Polnišová, ktorá prepožičala hlas obom hrdinom seriálu - nezbedníkovi Benovi aj mudrlantovi Tomovi. Na obrazovky ich uvedie Dvojka RTVS.

 

Seriál Drobci o dvoch bratoch a ich dobrodružstvách vyrobila spoločnosť objectif v koprodukcii s RTVS a štúdiom plaftik, s. r. o., s finančnou podporou Audiovizuálneho fondu. Dušou celého projektu je režisérka a animátorka Vanda Raýmanová. S Petrou Polnišovou spolupracovala už na animovanom filme Kto je tam?, ktorý zabodoval i v zahraničí. "Celý štáb tohto filmu sa podieľa aj na výrobe Drobcov, takže s Peťou som počítala od začiatku. Nikoho lepšieho sme si ani vybrať nemohli," pochvaľuje si režisérka spoluprácu v súčasnosti s jednou z najvyťaženejších slovenských herečiek.

 

Polnišová priznala, že práca na Drobcoch bola nesmierne náročná. "Bola to riadna fuška. Čo sa týka dabingovo-zvukovej práce, nič ťažie som asi nerobila. Hlasy som totiž nahovorila v čase, keď seriál ešte nebol nakreslený," vysvetľuje Petra. "Ťažké bolo aj to, že som nahovorila obidve postavy, musela som sa na ne dobre nastaviť." Aj napriek náročnej úlohe sa dnes herečka smeje nad tým, ako ju režisérka na záver každého pracovného dňa poprosila, aby nahovorila obidvoma hlasmi rôzne zvukomalebné slovíčka. "Nahrala som hádam 1500 onomatopojí do hlasovej banky. Rôzne výkriky, slovíčka, zvuky, to bolo asi to najhoršie."

 

Petra Polnišová má dvoch synov, šesťročného Simona a o dva roky mladšieho Félixa, ktorí boli pre ňu akousi schvaľovacou komisiou. "Samozrejme, už videli všetky diely a nielenže ich odobrili, ale u nás doma patria k zlatému fondu. Predsa len, dvaja bratia - asi sa v seriáli našli."

 

Drobci medzičasom získali cenu pre najlepší televízny seriál na Medzinárodnom festivale animovaných filmov Tofuzi v gruzínskom Batumi. Slovenskí diváci ich budú môcť vidieť už čoskoro na Dvojke. Prvý už na Štedrý večer, a potom postupne každý deň ďalší zo siedmich dielov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies