Vianočná výzdoba

NETKY.SK • 10 December 2014, 11:00 • 2 min
Vianočná výzdoba

BRATISLAVA - Nastal čas Vianoc, domom rozvoniavajú čerstvo upečené koláčiky. Významnú úlohu má ale aj výzdoba bytu či okolia domu. Nezáleží na tom aké sú práve trendy vo výzdobe, dôležité je, aby ste s cítili dobre.

slovakia

left justify in out

Je len na vás, či zvolíte slamené, drevené, keramické, moderné, sklenené, alebo retro ozdoby, dôležité je aby ladili s ostatným zariadením bytu. Nezabúdajte na imelo, ktoré je symbolom zdravia a hojnosti, ale len v tom prípade, ak je darované.

 

Na stôl prestrite sviatočný obrus, vianočné obrúsky, do stredu položte adventný veniec, alebo svietnik. Sviečky ozdobte mašličkami a vetvičkami ihličia. Na okná nemusíte vešať farebné blikajúce svetielka, postačí ak zavesíte anjelika či snehové vločky. Šikovnejší a zručnejší môžu použiť aj farby na sklo a skúsiť niečo namaľovať.

 

Parapetu dozdobte vianočnou ružou. Ak ste sa rozhodli pre kúpu nových vianočných gúľ, staré nevyhadzujte. Nalejte do nich vodu, vložte kvietok a máte krásne vázičky. Položte ich na tanierik s vetvičkami aby nepopadali.

 

Na misu naaranžujte čerstvé a sušené ovocie. V mnohých rodinách používajú na výzdobu aj Betlehem, ktorý je symbolom Vianoc.

 

Byt prevoňajú aromalampy s vianočnými vôňami, ako je zázvor, vanilky, škorica a vôňa ihličia. Nezabudnite vyzdobiť vchodové dvere vencom, alebo mašľami.

 

Na stromy v záhrade zaveste svetielka, alebo svietiace lampáše. Tak tiež môžete stromy dozdobiť plátkami sušených pomarančov. Zábradlie do domu oviňte girlandami z umelého ihličia, pripnite kvety a mašle.

 

Budeme radi, ak sme vás inšpirovali a použijete niektorý z našich typov pri vianočnom dekorovaní.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies