Vianočná nákupná sezóna v USA odštartovala o týždeň skôr

NETKY.SK • 23 November 2013, 15:37 • 2 min
Vianočná nákupná sezóna v USA odštartovala o týždeň skôr

WASHINGTON - Po Dni vďakyvzdania nasleduje v USA už tradične tzv. Čierny piatok (Black Friday). Obchodníci využívajú dni voľna a snažia sa prilákať klientov na veľké zľavy.

slovakia

left justify in out

Vianočná nákupná sezóna v USA, ktorá zvyčajne štartuje po Dni vďakyvzdania, teda posledný piatok v novembri, prišla tento rok oveľa skôr - už vo štvrtok 21. novembra, konštatuje agentúra Reuters.

Po Dni vďakyvzdania nasleduje v USA už tradične tzv. Čierny piatok (Black Friday). Obchodníci využívajú dni voľna a snažia sa prilákať klientov na veľké zľavy. Američania totiž majú pre sviatok predĺžený víkend, ktorí mnohí využívajú na výhodné nákupy vianočných darčekov. Americká federácia maloobchodníkov odhaduje, že Black Friday každoročne využije na nákupy viac ako 30 % Američanov.

Tento rok však nielen menšie obchody, ktoré bojujú o prežitie, ale aj veľké reťazce potrebujú zvýšiť tržby, preto odštartovali vianočnú sezónu s týždňovým predstihom. Ponúkajú priam vražedné zľavy a predĺžili aj otváracie hodiny, aby si odkrojili čo najväčší diel z odhadovaných 600 miliárd USD (443,85 miliardy eur), ktoré by mali podľa predpovedí odborníkov zákazníci v USA utratiť tento rok za sviatočné nákupy.

Maloobchodné reťazce Walmart, Target a Best Buy či internetový gigant Amazon sa tak predbiehajú v zľavách a akciových cenách už týždeň pred Čiernym piatkom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona