Vianoce v Rusku: Patriarcha vyzval tráviť menej času vo "virtuálnej realite"

NETKY.SK • 7 Január 2017, 09:40 • 2 min
Vianoce v Rusku: Patriarcha vyzval tráviť menej času vo "virtuálnej realite"

MOSKVA - Patriarcha moskovský a celej Rusi Kirill vyzval na dnešnej vianočnej polnočnej omši veriacich, aby boli tolerantnejší, viac odpúšťali, neutiekali sa na úkor skutočného sveta k virtuálnej realite a pomáhali tým, čo sú v núdzi. Píše o tom agentúra TASS.

slovakia

left justify in out

"Neodsudzujme slabosť iných, buďme zhovievavejší a priateľskejší, dávajme si navzájom viac radosti a lásky. Odíďme z virtuálnej reality do skutočného sveta a otvorme naše srdcia tým, ktorí skutočne potrebujú pozornosť a starostlivosť," povedal patriarcha.

Kirill zdôraznil, že Vianoce sú jedným z najdôležitejších sviatkov v kalendári všetkých kresťanských cirkví a zároveň sviatkom, ktorý už tradične spája celú rodinu. "Rodina, v ktorej vládne mier a láska, je vstupnou bránou do kráľovstva Božieho," povedal patriarcha.

Vianočné bohoslužby sa konali v moskovskom Chráme Krista Spasiteľa a prenášali ich naživo aj ruské televízne stanice Prvý kanál či Rossija 1.

Ruský prezident Vladimir Putin sa zúčastnil na polnočnej vianočnej omši v kláštore sv. Juraja v starobylom meste Velikij Novgorod. Traduje sa, že tento kláštor založil knieža Jaroslav Múdry v roku 1030.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies