Vianoce v psom útulku prekonali očakávania

NETKY.SK • 29 December 2015, 13:27 • 2 min
Vianoce v psom útulku prekonali očakávania

POPRAD – Takmer tristo malých i veľkých návštevníkov zavítalo počas troch hodín na podujatia Vianoce a opustené psíky do Mestského útulku v Poprade.

slovakia

left justify in out

Pod vianočným stromčekom nechali pre obyvateľov útulku množstvo darčekov. Tradičná akcia venovaná podpore útulku prekonala všetky očakávania. „Od dobrých ľudí sme dostali 150 kg kvalitných granúl, takmer 100 psích konzerv, deky, koberce, hračky, piškóty, nechýbalo dokonca ani oblečenie pre psíkov. Boli sme prekvapení a dojatí množstvom ľudí, ktorí si našli cestu k nám a urobili psíkom pekné Vianoce,“ informovala Viktória Páperaková z mestského útulku.


Jedného psíka si počas akcie podľa Páperakovej dokonca vzali domov noví majitelia, ďalší odcestoval do dočasnej opatery. „Viaceré psíky sú rezervované a do nových domovov by mali vycestovať už v najbližších dňoch,“ dodala. Celkovo je v útulku a v zabezpečených dočasných opaterách umiestnených 39 psíkov hľadajúcich nový domov. Bližšie podrobnosti o jednotlivých obyvateľoch útulku, ako aj detaily možností ich adopcie nájdu záujemcovia na internetových stránkach mesta Poprad a na facebookovom profile útulku.


Okrem možnosti vyvenčiť psíkov z útulku potešili návštevníkov vianočného podujatia zaujímavými ukážkami poslušnosti a agility partneri, ktorí pomáhajú s výcvikom psov v útulku, a to Športový a kynologický klub Canislog v Poprade a Agility klub Kamzík.


Mestský útulok pre psy v Poprade prevzalo do svojej správy mesto Poprad ako súčasť komplexnej koncepcie chovu psov v meste od 1. septembra 2015. Samospráva zároveň vyhlásila dobrovoľnú finančnú zbierku na spolufinancovanie nákladov spojených s prevádzkovaním útulku. Prostredníctvom vyškolených pracovníkov mestskej polície mesto tiež zriadilo aj odchytovú službu.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies